Kraliçe II. Elizabeth'in yazdığı gizemli mektup ortalığı karıştırdı! 63 yıl sonra açılacak

Dünyanın en uzun süre tahtta kalan monark unvanıyla pek çok resmi görev ve ziyaret gerçekleştiren İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in ölümünün ardından gizemli bir mektup gündem oldu. 1986'da Avustralya'da bir mektup yazan Kraliçe'nin mektubun 2085 yılında okunmasını istediği öğrenildi. Sırlarla dolu mektupta ne yazdığı sosyal medyada merak konusu haline geldi.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in ölümünün ardından 1986 yılında Avustralya'nın Sidney kentinde yazdığı mektup gündem oldu. Sidney'in en ünlü yapılarından birinde muhafaza edilen mektubun mühürlü olduğu ve binada bir kasa içerisinde saklandığı öğrenildi. Henüz kimsenin okumadığı gizli mektup 2085 yılına kadar açılmayacak. 

Kraliçe II. Elizabeth

Kraliçe II. Elizabeth

"Avustralya, Sidney'in Doğru ve Saygıdeğer Lord Belediye Başkanına" hitabıyla başlayan mektubu yazan Kraliçe'nin Belediye Başkanı’na "MS 2085 yılında sizin tarafınızdan seçilecek uygun bir günde, lütfen bu zarfı açıp Sidney vatandaşlarına mesajımı iletir misiniz?" şeklinde talimat verdiği ifade edildi.

Kraliçe II. Elizabethin gizli mektubu gündem oldu

Kraliçe II. Elizabethin gizli mektubu gündem oldu

Kraliçe'nin istediğini kabul eden Belediye Başkanının ardından o tarihten itibaren başkan olan herkes bu isteğe uydu. Mektupta yazanlar gizemini korumaya devam ederken iddialara göre Kraliçe mektupta Sidney sakinlerine tarihi binayı kurtardıkları için teşekkür etti.

Kraliçe II. Elizabeth

Kraliçe II. Elizabeth

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Irene Papas hayatını kaybetti! 

Hülya Koçyiğit bombayı patlattı! Tarık Akan'ın bilinmeyenleri ağızları açık bıraktı

İLİŞKİLİ HABER

Hülya Koçyiğit bombayı patlattı! Tarık Akan'ın bilinmeyenleri ağızları açık bıraktı
Filmlerdeki gözden kaçan çekim hataları pes dedirtti!

İLİŞKİLİ HABER

Filmlerdeki gözden kaçan çekim hataları pes dedirtti!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Vatan 37 1 yıl önce

II. Elizabet nostradamus gibi kehanetleri ile ünlü olma sevdasındaymış anlaşılan. Ama ölür ölmez düşmanları sevinç çığlıkları atmaya başladı.kimse kahin gözüyle bakmaz.

Vatan 1 yıl önce

Teyze işi ahirete bırakmış 2085 nedir? O zamana dünyamı kalır da senin yazdığını öğrensin insanlar