Burak Deniz Nilperi Şahinkaya'ya küfürler yağdırmıştı! Pişman olsa da hapis şokundan kaçamadı

Geçtiğimiz aylarda Adana'da yaşadıkları tartışma ile gündeme gelen oyuncu Burak Deniz ve Nilperi Şahinkaya arasında sular durulmuyor. Deniz'in kendisine küfür ettiğini ve kavga çıkardığını ileri süren Şahinkaya, konuyu mahkemede çözme kararı almıştı. Burak Deniz yaptıklarından pişman olsa da 7 yıl 2 ay hapis cezasıyla yargılanacağı ortaya çıktı.

"Şahmeran" dizisinin çekimleri için birkaç ay önce Adana'da olan Burak Deniz ve Nilperi Şahinkaya arasında çıkan gerilim sosyal medyaya damga vurmuştu. 29'uncusu düzenlenen Adana Altınkoza Film Festivali'ne katılmak için kente gelen Şahinkaya, iddialara göre kaldığı otelde Deniz ile karşılaştı ve ikili arasında tartışma çıktı. Deniz'in kendisine küfür ettiğini ileri süren Nilperi Şahinkaya konuyu yargıya taşıma kararı aldı. 

Burak Deniz ve Nilperi Şahinkaya

Burak Deniz ve Nilperi Şahinkaya

Burak Deniz'in özrünü kabul etmeyen Şahinkaya, olayla ilgili son olarak "Hukuki süreç başlayacağı için avukatlarımızdan öğrenebilirsiniz. Bununla ilgili hiçbir konuşma yapmayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Nilperi Şahinkaya

Nilperi Şahinkaya

Geri adım atmayan Şahinkaya'nın şikayeti üzerine savcılık, tarafların ve görgü tanığı olan Şahinkaya'nın arkadaşı Emre Yusufi'nin ifadeleri ile olayın yaşandığı otelin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek son kararını verdi. Açılan dava neticesinde ünlü oyuncunun "hakaret ve basit yaralamaya teşebbüs" eylemleri nedeniyle 7 yıl 2 ay hapis cezasıyla yargılanacağı ortaya çıktı.

Nilperi Şahinkaya ve Burak Deniz olayı

Nilperi Şahinkaya ve Burak Deniz olayı

DAHA ÖNCE NELER OLDU?

"Kasten yaralama", "hakaret" ve "kişilerin huzur ve sukûnunu bozmaktan" dolayı hakkında dava açılan Burak Deniz, geçen 4 ay içerisinde savcılık tarafından çağrıldığı halde ifade vermeye gitmedi. Ünlü oyuncunun avukatı Serdar Opak, müvekkilinin yurt içi ve yurt dışındaki iş yoğunluğu sebebiyle ifade vermeye gitmediğini dile getirse de Şahinkaya'nın avukatı Nail Gönenli, Deniz hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Burak Deniz

Burak Deniz

"NİLPERİ'YE YÖNELİK HERHANGİ BİR HAKARETTE BULUNMADIM"

Yakalama kararı sonrasında ifade vermeye giden Burak Deniz, şu ifadeleri kullandı:

"15 Eylül 2022 günü işim nedeniyle Sheraton Grand Adana Oteli’nde konaklamaktaydım. Otelde festivale katılan oyuncu ve diğer sanat camiasından arkadaşlarla bir aradaydık. Daha önceden meslektaşım olması nedeniyle kendisini tanıdığım Nilperi Şahinkaya ve arkadaşları da oradaydı. Onları gördüğümde selam vermek için yanlarına uğradım. Kısa bir muhabbetin ardından yanlarından ayrıldım ve şimdilik masama döneceğimi ama yeniden uğrayabileceğimi belirttim. Onlar da konuşma esnasında güler yüzlü davrandılar. Ve herhangi bir şekilde yanlarında bulunmamı istemediklerini hissettirmediler. "Sonrasında yeniden yanlarına uğradım. Konuşma esnasında geceden çok sıkıldığımı söyledim. Bir süre daha normal bir şekilde muhabbet ettikten sonra yanlarından ayrıldım… Konuşmada Nilperi, Emre ve Necmi Deniz ile şakalaştık, normal bir şekilde gülüyor muhabbet ediyorduk… Hatta ben masadan ayrıldığımda mekan çıkışına doğru ilerliyordum. Bana çok samimi bir şekilde ‘İyi akşamlar’ dilediler. Ben o esnada orada bulunanlardan birinin “Yarın da buralarda mısın?” sorusu üzerine masaya kısa süreliğine döndüm. O esnada Nilperi de masadan ayrılıyordu. Nilperi’ye yönelik herhangi bir hakarette bulunmadım. Bulunmamı gerektirecek bir neden de yoktu zaten… Nilperi’nin erkek arkadaşı da halen oradaydı… Açıkçası şikayet dilekçesini okuduğumda bu aşamaya kadar onların şahsına yönelik sinkaflı küfürler ve tehditlerde bulunduğu iddiasını görünce inanamadım. Herhalde ben iddia edildiği gibi hakaret ve tehditlerde bulunsaydım birbirimize hiçbir şey olmamış gibi gülerek “İyi akşamlar” dilemezdik. Nilperi’nin yorgun olduğunu ve odasına çıktığını söylediler."

"KİMSEYE VURMADIM KİMSEYİ YARALAMADIM"

Nilperi Şahinkaya ile aralarında bir sorun olmadığına dikkat çeken Deniz, Necmi Deniz’le aralarında arbede yaşandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu esnada o anda anlamadığım şekilde Necmi Deniz ters ters konuşmaya başladı. Sanıyorum masaya gelmemden rahatsız olmuş. Ben de ‘Bir problem mi var? Bir problemin varsa seninle konuşabiliriz. Bana tavır yapmana gerek yok’ dedim. Birden ayağa kalktı ve sesini yükselterek ‘Sana derdimi gösteririm’ dedi.  Bulunduğum ortamın etkisiyle gerilim yükseldi. Ben de ‘Göster o zaman, neyi bekliyorsun? Beni mi döveceksin?’ dedim. Burun buruna geldik. Çevredeki insanlar da olaya dahil oldu. Bizi ayırdılar ama o da ben de herhangi bir şekilde birbirimize vurmadık. Bu esnada sanıyorum gözlüğü düşmüş ama ben herhangi bir şekilde Necmi Deniz’e vurmadım. Olay anında diğer şahısları ayırmak için olaya dahil olduğumdan arbede esnasında gözlüğü düşmüş olabilir ama kesinlikle ben yapmadım. Sonrasında onlar mekandan ayrıldılar. Olay tarihinde birden fazla önemli nitelikte projede yer alıyordum. Bu olay çarpıtılarak basına yansıtıldı ve halen de basit bir araştırma ile görebileceğimiz üzere müştekiler tarafından gündemde tutulmaya çalışılıyor. Nilperi’yi kadın olması nedeniyle aşağıladığım yönünde bir beyanat verilmesinden sonra sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptım. Benim Nilperi’nin kadın ve oyuncu kimliğine yönelik bir eylemim olmadığını, masada bulunduğum sürede ortamın etkisiyle şakalarımın dozajının artmış olabileceği düşüncesiyle onu rahatsız etmiş olabileceğini de açıklayarak samimi bir şekilde özür diledim. Kesinlikle bu beyan bir suç kabulü niteliğinde değildir. Nezaketen ve iyi niyetle yapılan bir açıklamadır. Şikayetçiler onların yanına gelmemden rahatsız olabilirler. Ancak bunu bana söylemeleri gerekirdi, söylemedikleri gibi rahatsız olduklarını hissettirmediler… Ta ki Necmi Deniz’in bana yukarıda anlattığım şekilde Nilperi gittikten sonra ters ters konuşmasına kadar… Ben taraflara hakaret etmedi ve tehdit etmedim. Kimseye vurmadım, kimseyi yaralamadım… Taraflar bana onlarla konuşmamı istemediğine yönelik bir beyanda bulunmadı ki, kendi dilekçelerine de aynı şeyi söylüyorlar. Dolayısıyla huzur ve sükunu bozma suçunu da işlemedim. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum ve takipsizlik karar verilmesini talep ediyorum."

Burak Deniz

Burak Deniz

NİLPERİ ŞAHİNKAYA GERİ ADIM ATMIYOR!

Geçtiğimiz haftalarda bir sergide objektiflere yansıyan Şahinkaya, Burak Deniz'le süregelen davasından vazgeçtiğine dair çıkan haberler karşısında geri adım atmayacağını ifade etmişti. "Süreç devam ediyor ve savcı atandı" diye sözlerine başlayan ünlü oyuncu "Uzun zaman olduğu için insanlar da soruyor, 'Geri adım mı attınız' diye ama öyle bir şey yok. Özürlük bir durum yok. Kimsenin de barışma için vesile olmasına gerek yok. Kişisel birçok sorun var. Bu özüre ikna olmamak için çok sebebim var ancak açıklayamam" şeklinde konuşmuştu.

Nilperi Şahinkaya

Nilperi Şahinkaya

"UMARIM BU KIRGINLIKLAR EN KISA ZAMANDA SON BULUR"

Yaşananların ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Burak Deniz, şu ifadeleri kullandı:

"Adana Film Festivali nedeniyle bulunduğumuz otelde Nilperi Şahinkaya, erkek arkadaşı Emre Yusufi ve arkadaşı Deniz Akıncı ile yaşamış olduğum ve istemediğim şekilde arkadaşlarımı kırmamla sonuçlanan hadise nedeniyle tekrardan çok üzgün olduğumu belirtmek isterim. Şakalaşmak isterken dozajının kaçabileceğini düşünmediğim, oldukça tatsız geçen bir gecenin sabahında kendilerinden hemen ve bizzat özür dilemek için gerek menajerim aracılığıyla gerekse de kendim doğrudan iletişime geçmeye çalıştım ancak başarılı olamadım. Kamuoyu nezdinde yaşanan bu talihsiz olaydan ve topluma örnek teşkil etmeyen bu davranışımdan ötürü Nilperi Şahinkaya ve arkadaşlarından ayrıca o gece olaya tanık olan herkesten teker teker özür diliyor, kamuoyuna böyle bir konuyla meşgul ettiğim için de ne kadar üzgün olduğumu tekrar belirtmek istiyorum. Umarım bu kırgınlıklar en kısa zamanda son bulur"

"KARARLILIĞIMDAN ÖTÜRÜ MUTLUYUM"

Dava kapsamında ifadesi alınan ve yaşananlarda dolayı özür dileyen Burak Deniz'in pişman olduğu gören ünlü oyuncunun davadan vazgeçtiği iddia edilmişti. Konu hakkında sessizliğini bozan Şahinkaya, "Mahkeme sürecimiz devam ediyor. Bu konu hakkında çok bir şey konuşmak istemiyorum ve konuşmuyorum da zaten ama sürekli soruluyor bana gazeteciler tarafından... Şunu söylemek istiyorum. Davanın sonucunu bekleyeceğiz. Vazgeçme gibi bir durum söz konusu olmayacak. Kararlılığımdan ötürü mutluyum" şeklinde bir açıklamada bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Yunusların muhteşem dansı böyle görüntülendi! 

Köye yerleşip şehir hayatını terk eden Özlem Tekin sırra kadem basmıştı! Meğer gerçek...

İLİŞKİLİ HABER

Köye yerleşip şehir hayatını terk eden Özlem Tekin sırra kadem basmıştı! Meğer gerçek...
Demet Akalın'dan Çeşme Belediyesi’ne tepki! "Bir zahmet çalışın"

İLİŞKİLİ HABER

Demet Akalın'dan Çeşme Belediyesi’ne tepki! "Bir zahmet çalışın"
Dilan Çıtak İbrahim Tatlıses'in gölgesinde kalmaktan bıktı: Tatlıses'in kızı olarak...

İLİŞKİLİ HABER

Dilan Çıtak İbrahim Tatlıses'in gölgesinde kalmaktan bıktı: Tatlıses'in kızı olarak...

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0