Eurovision birincisi Ukrayna bu yıl ev sahibi olmayacak! Yeni adres açıklandı

Geçtiğimiz yıl Eurovision birincisi olan Ukrayna'nın Rusya ile devam eden savaş sebebiyle bu yıl yarışmaya ev sahipliği yapamayacağı açıklanmıştı. Graham Norton "2023'te 67. Eurovision Şarkı Yarışması'na ev sahipliği yapacak şehir Liverpool'dur" şeklindeki açıklamasıyla konuya açıklık getirdi.

Her yıl milyonlarca izleyeni ekran başına kilitleyen dünyaca ünlü müzik yarışması Eurovision'da geçtiğimiz yıl Ukrayna şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Kalush Orchestra'nın seslendirdiği "Stefania" parçasıyla toplamda 631 puan alarak birinci olan Ukrayna'nın bu yıl yarışmaya ev sahipliği yapıp yapmayacağı merak konusu haline gelmişti.

Eurovision

Eurovision

Konuya açıklık getiren Avrupa Yayın Birliği (EBU) Ağustos ayında resmi sitesinden yaptığı açıklamada İngiltere'nin yarışmanın ikincisi olması sebebiyle bu ülkenin kamu yayın kuruluşu olan BBC ile görüşüldüğünü ve 2023 yılındaki Eurovision Şarkı Yarışması'nın İngiltere'de yapılmasına karar verildiğini duyurmuştu.

Eurovision 2022 birincisi Ukrayna oldu

Eurovision 2022 birincisi Ukrayna oldu

Müzik yarışması sunucusu ve komedyen Graham Norton, geçtiğimiz günlerde konuk olduğu The One Show'da yarışmanın hangi şehirde yapılacağını açıkladı. 59 yaşındaki ünlü isim programda "2023'te 67. Eurovision Şarkı Yarışması'na ev sahipliği yapacak şehir Liverpool'dur" diyerek müjdeli haberi verdi.

Graham Norton

Graham Norton

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Mustafa Sarıgül Nusret Gökçe'yi yere göğe sığdıramadı!

Mustafa Sarıgül Nusret Gökçe'yi yere göğe sığdıramadı!

İLİŞKİLİ HABER

Mustafa Sarıgül Nusret Gökçe'yi yere göğe sığdıramadı!

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0