Behzat Ç.'ye rakip geliyor! Başkomiser Nevzat'ın yazarı Ahmet Ümit'ten ilk yorum!

Türk edebiyatının en önemli polisiye roman yazarlarından biri olan Ahmet Ümit, katıldığı bir programda çarpıcı açıklamalarla gündeme geldi. Bir efsane olan Başkomiser Nevzat'la ekranlara dönemeye hazırlanan Behzat ç. ile ilgili açıklamasında "Raki geliyor" yorumlarını açıkladı.

Yazdığı romanlarla birçok dizi ve filme çevrilen eserleriyle tanın Türk edebiyatının önemli yazarlarından Ahmet Ümit, katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu. Kitaplarında konu olan Başkomiser Nevzat ve Behzat Ç.'nin kıyaslanması hakkında konuşan Ümit, "Alakası yok" ibaresini kullandı.

Ahmet ümit

Ahmet ümit

"NEVZAT SÜPER KAHRAMAN DEĞİL"

Ümit açıklamasında "Hercul Pairot ya da Sherlock Holmes ile bizim bir alakamız yok. Komiser Nevzat bizden biri. Başkomiser Nevzat bir süper kahraman değil. Benim okurlarımın çoğu, 'Bu kitapta Nevzat var mı?' derler" ifadeleriyle gündeme oturdu. 

Ahmet ümit

Ahmet ümit

"ORANIN KÜLTÜRÜ AYRI BİR ŞEY"

Behzat Ç'nin ekranlara dönmesi beklenirken, Başkomiser Nevzat ile karşılaştırılmasının doğru olmadığını ifade eden Ümit "Behzat Ç ile Nevzat çok farklı. Nevzat, İstanbullu. İstanbul olmadan Nevzat düşünülemez. Behzat Ç. ise Ankaralı. Oranın kültürü o çok başka bir şey. Oranın ürettiği bir kişilik. İkisi çok farklı. Bunları karşılaştırmak doğru değil. Karakterleri yazarken onlarla özdeşleşmeniz gerekiyor, bu da bazen acı verici olabiliyor." açıklamasında bulundu.

Ahmet ümit

Ahmet ümit

"NASIL OLURSA OLSUN AYAKTA KAL"

Yazar Ümit "Cinayet, cinnet ve öfke haliyle olabilir. İkincisi ise son derece planlı ve çıkarı için oluyor. Bazen de rastlantı sonucu oluyor. Ben asla cinayet işlemem diye bir şey yok. O yüzden her zaman sakin olmak lazım. Türkiye bir cinnet toplumu. Çünkü insani değerler ortadan kalktı, yerine, "nasıl olursa olsun ayakta kal" felsefesi geldi. İstanbul, vahşi bir ormana dönüştü ve içinde en korkunç hayvan olan insan dolaşıyor." ifadelerini kullandı.

ahmet ümit

ahmet ümit

"TÜRK YAZARLARA NOBEL VERMEZLER"

Devamında ise Ümit "Muhtemelen artık bir Türk yazara Nobel Edebiyat Ödülü'nü vermezler. Zaten istemiyorum. Ama bu şöyle bir şey değil, 'Orhan Pamuk Nobel'i hak etmemiştir' demiyorum. Hak etmişti ve çok kıymetli bir yazardır, bu ayrı bir konu. Türkiye'yi göçmenler konusunda bir baraj ülke olarak görmek istiyorlar. Bizim olduğumuz yerde kalmamızı isteyen bir Avrupa var. Benim ismimin Ahmet olması bile sorun. Avrupa'da İslamofobi çok fazla. Dosyoyevski'nin Nobeli var mı? Kafka'nın var mı? Yok. İlla Nobel'i olması gerekmiyor bir yazarın kalması için. Bir sürü Nobel almış yazarın ismini hatırlamazsınız. Nobel almak, bir yazarın en şahane yazar olduğu anlamına gelmiyor." sözleriyle gündeme damgasını vurdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Meyve ve sebzeleri neden yıkamamız gerektiğini gösteren video!

Hande Soral'dan ikinci çocuk itirafı!

İLİŞKİLİ HABER

Hande Soral'dan ikinci çocuk itirafı!

BİR YORUM YAPIN 0