Nilgün Belgün oyunculuk kariyerini anlattı "Konservatuar kazanınca babam evi terk etti"

Gökay Kalaycıoğlu ile 360 Derece programına konuk olan Nilgün Belgün, oyunculuğu ve bu serüvene nasıl adım atığı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

360 TV'de yayınlanan Gökay Kalaycıoğlu programına konuk olarak katılan tiyatro ismin başarılı sanatçısı Nilgün Belgün'dü. Babası ve oyunculuk kariyeri hakkında çarpıcı ifadelerde bulundu. Babasından gizli bir şekilde konservatuar sınavlarına hazırlanıp girdiğini belirten Belgün, mesleğe başladığı anda babası ile ilgili anısını anlattı.

Nilgün Belgün konservatuar

Nilgün Belgün konservatuar

"KONSERVATUAR SINAVINI KAZANINCA BABAM EVİ TERK ETTİ"

Programda oyunculuğa başlama kariyeri hakkında konuşma yapan sanatçı, "Ortaokulda anneme oyunculuk olmak istediğimi söylediğimde hemen kabul etti ama eğitim almamı istedi. Babama söylemeden hem konservatuar hem de şan sınavına girdim. İkisini birden kazandım ve babama söylediğimizde evi terk etti. Anneme sen kocasız ben de babasız kalacağım vazgeçelim dedim ama o 'Yok evladım insan çocuğu konservatuarı kazandı diye evi terk etmez. 3 güne kalmaz döner' dedi ve öylede oldu, elinde valizle geri geldi." dedi.

Nilgün Belgün

Nilgün Belgün

"BEN SESİMİ BİLE ÇIKARMADIM"

İlk çıktığı oyunda ailesinin de izlemesi için ön sıralardan bilet aldığını belirten sanatçı sözlerine şöyle devam etti:

"Devekuşu Kabare'de Haneler diye bir oyunda başrolü oynuyordum ve benim ilk profesyonel işimdi. Oyun yıkılıyordu ve 3 aylık biletler bitiyordu. Ben Ayşen Gruda'nın yerine geldiğim için başroldüm. Annemle babamı çağırarak en önde oturttum gelsinler kızlarını izlesinler dedim.. Tiyatroda herkes gülmekten yıkılırken babam suratını asıp oturdu. İlk perde bittiğinde herkes alkışladı babam yine en önde oturmasına rağmen gülmedi ve alkışlamadı.

Kulise gittiğimizde babam için 'bu öndeki sevimsiz adam kim? Hiç gülmüyor. Komedi yaparken biri gülmezse dikkat dağılıyor' dediler. Herkes benim değil diyor. Ben sesimi bile çıkarmadım. 2. perdede yine millet gülmekten yıkılırken babam suratını asıp oturdu. Oyun bittikten sonra da babam alkışlamadı. Babam öyle bir adamdı."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Gelsin Hayat Bildiği Gibi 13.bölüm fragmanı yayınlandı! Gelsin Hayat Bildiği Gibi konusu ne?

Oğuzhan Koç bıyık bıraktı! Değişen imajının sebebini açıkladı

İLİŞKİLİ HABER

Oğuzhan Koç bıyık bıraktı! Değişen imajının sebebini açıkladı
Alişan'ın çocukları babasının izinden gidiyor!

İLİŞKİLİ HABER

Alişan'ın çocukları babasının izinden gidiyor!
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0