Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın'dan konuşma kelimesinin köken sırrı! Açıklamaları mest etti

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı bir programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kalın "konuşma" kelimesinin köken sırrını anlatırken yaptığı açıklamalar mest etti.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla sık sık adından söz ettiren Cumhurbaşkanlığı sözcüsü olan İbrahim Kalın’ın katıldığı MyMecra adlı Youtube programındaki konuşması dikkat çekti. 

Konuşmak kelimesinin kökenine inen Kalın 'Türkçede konuşmak karşılıklı konmaktan geliyor' dedi.

İbrahim kalın

İbrahim kalın

İbrahim Kalın konuşmak ile ilgili sözlerine şu şekilde devam etti:

"Ben hep söylüyorum ya sohbet ehli olmak çok önemli, konuşabilmek, birbiriyle konuşabilmek. Türkçede konuşmak karşılıklı konmaktan geliyor. Gelip bir telin bir dalın üzerine konmak. Konduğunuz zaman konuşmaya başlıyorsunuz. Yani aynı göz hizasında birbirinize komşu oluyorsunuz. Komşuda oradan geliyor, konan gelip aynı yere konan insanlar. Kuşlar gibi geliyorsunuz konuyorsunuz ve birbirinizle konuşmaya başlıyorsunuz. Ben geldim kondum sen geldin kondun. Şimdi bakın bir sohbet bir konuşma, bir muhavere akmaya başlıyor. "

DÜNYA HEPİMİZE YETECEK KADAR BÜYÜK NEYİN KAVGASI?

"Dünya hepimize yetecek kadar büyük neyin kavgası? Göğe bir bak, sonsuz alem! Keşfettikçe yeni yeni boyutlarıyla karşımıza açılan bir alem. Biz küçücük mavi soluk nokta haline gelmiş olan bu dünyamızda neyin kavgasını veriyoruz."

Kenan Sofuoğlu'ndan minik çocuğa jest! Oğlunun motosikletini hediye etti

İLİŞKİLİ HABER

Kenan Sofuoğlu'ndan minik çocuğa jest! Oğlunun motosikletini hediye etti

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0