Müzisyen Ciguli hakkında öyle bir gerçek ortaya çıktı ki! Ciguli hakkındaki bu gerçek şoke etti

Ciguli, resmî adıyla Angel Yordanov Kapsov Türkiye'de yetişen önemli müzisyenler arasında yer alıyor. Binnaz şarkısı ile hafızalara kazınan Ciguli hakkında öyle bir gerçek ortaya çıktı ki duyanlar şoke oldu.

Türkiye'nin en iyi akordeon virtüözlerinden biri olan Ciguli, yaşadığı dönemde yaptığı müzikler küçümsense de o akordeonu çok hızlı ve kıvrak çaldığından ötürü Bulgaristan'da oldukça popülerdi. 1999 yılında söylediği "Binnaz" şarkısıyla Türkiye çapında tanınmaya başlamıştı.

Müzisyen Ciguli hakkında öyle bir gerçek ortaya çıktıki! Ciguli hakkındaki bu gerçek şoke etti

Müzisyen Ciguli hakkında öyle bir gerçek ortaya çıktıki! Ciguli hakkındaki bu gerçek şoke etti

Çeşitli dizi, film ve reklamlarda rol alan Ciguli hakkında ki gerçekleri duyanlar ise kulaklarına inanamadı. 

binnaz şarkısının sahibi ciguli

binnaz şarkısının sahibi ciguli

CİGULİ LAKABI ARABADAN GELİYOR

Ciguli'nin resmi adı Angel Jordanov Kapsov. Bulgaristan'da adını duyuran Ciguli, o yıllarda çok popüler olan, Sovyet Rusya'da AvtoVAZ firmasının ürettiği VAZ-2101 model sedan arabanın daha çok bilinen adı olan "Ciguli" adıyla anılmaya başladı. 

Ciguli resmî adıyla Angel Yordanov Kapsov

Ciguli resmî adıyla Angel Yordanov Kapsov

BİRÇOK ÜNLÜNÜN AKORDEON'UNU ÇALIYORDU!

Ciguli,1991 yılında Çakıl Gazinosu'nda Hülya Avşar'a akordeon çalarak gazino hayatıyla tanıştı. İbrahim Tatlıses ve Sibel Can'ın arkasında müzisyenlik yaptı. Burada sergilediği performansıyla adını müzik camiasında duyurmayı başardı. 1999 yılının Ocak ayında ise çıkardığı 'Binnaz' adlı şarkısıyla uzun süre gündemde kaldı ve akıllara kazındı. "Bizim Sokak" isimli dizide de rol alan Ciguli, "6. Kral TV Video Müzik Ödüllerinde En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı" ödülüne layık görüldü.

müzisyen ve akordiyon virtüözü ciguli

müzisyen ve akordiyon virtüözü ciguli

TÜRKİYE'DE BİR ÇOK AÇIDAN HOR GÖRÜLDÜ

Müzikleri ve besteleriyle hafızalara kazınan Ciguli birçok açıdan Türkiye'de hor görüldü. Bir dönem popüler olan Ciguli'yi menajeri dolandırdı. Elitistler'in kullandığı terim ile "soytarı" olarak anılan müzisyen, dünyanın en iyi akordeon virtüözlerinden biriydi. Bulgaristan'da 57 yaşındayken bir hasta odasında hayatını kaybetti. 

ciguli

ciguli

İLGİNİZİ ÇEBİLECEK VİDEO;

Serdar Ortaç yine gündemden düşmüyor! Hüzünlü açıklamalar yaptı

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

türkiye sevdalısı 1 yıl önce

yahu bu adama, ciguliye öldü dediler, daha sonra ben ölmedim diye ortaya attılar. gerçekten bu adam öldümü, ölmedimi. bir türlü anlayamadık. gerçi ölüp ölmediği beni ilgilendirmiyor ama boş iş işte, ne yaparsın, merak. helvasını yiyen oldumu acaba gerçi hırıstiyansa helvada olmaz.