Yalı Çapkını'nın yazarı Gülseren Budayıcıoğlu isyan etti! Hastalarının hayatlarını yazdığı...

Hikayelerinden uyarlanan dizilerle adını hafızalara kazıyan Gülseren Budayıcıoğlu, hastalarının hikayelerini ifşa etmesi hakkında gündem olması hakkında konuştu. Ünlü psikiyatr, bir taraftan açıklama yaparken bir taraftan da isyan etti.

Camdaki Kız, Masumlar Apartmanı, Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda gibi başarılı projeleri hastalarının hikayelerinden uyarlayarak yazan psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu, bu durumda dahilinse sürekli eleştirilere maruz kalıyordu. Geçtiğimiz günlerde tarihçi İlber Ortaylı tarafından da eleştiri alan Budayıcıoğlu, yaptığı açıklama ile isyan etti. 

gülseren budayıcıoğlu

gülseren budayıcıoğlu

"ÜZÜLDÜM DOĞRUSU"

Budayıcıoğlu, hasta dosyalarından senaryolar oluşturduğuna dair konuşulanlara "Hasta dosyalarından senaryo yazdığım, Hipokrat yeminimi unuttuğum, bunu sırf bol para kazanmak için yaptığım, bana gelen hastaların sırlarını ifşa ettiğim, doktor bile olmadığım, dört yıllık psikoloji mezunu olduğum, etik olmayan şeyler yaptığım şeklinde medyadaki haberleri görünce çok üzüldüm doğrusu." açıklamasında bulundu.

masumlar apartmanı

masumlar apartmanı

"HER KESİMİN DOKTORUYUM!"

Devamında ise "Bugüne kadar hastalarıma hep zevkle, çok özenerek hizmet ettim. Türkiye coğrafyasında yaşayan hemen her kesimden insanın doktoru oldum ve bununla hep gurur duydum. Yıllarca bazen yüz yüze, bazen telefon görüşmeleriyle izledim onları. Belki psikiyatrik yardım aldığını çevresine söylememiştir diye, yıllardır bana gelen insanları yolda gördüm, restoranda gördüm, onlar selam vermedikçe selam vermedim." ifadelerini kullandı. 

kırmızı oda dizi

kırmızı oda dizi

"YAZMADIĞIM İÇİN KIZDILAR"

Gelen hastalarının sırlarını ve hayatlarını anlattığına yönelik atılan iddialara yine cevap verirken Budayıcıoğlu "Kimsenin sırrını asla ifşa etmedim. Hasta dosyalarının başkaları tarafından görülmemesi, okunmaması için azami dikkat sarf ettim. Gerçek hikâyeleri, onları kimsenin tanımayacağı şekle getirip öyle yazdım. Buna çok özen gösterdim. Önemli olan hikâyenin özüydü, verdiği mesajdı, bunu kimin yaşadığı önemli değildi zaten ama yaşananlar gerçekti. Bugüne kadar tek bir hastam bundan rahatsız olmadığı gibi, bana o kadar çok güvendiler ki, yazdığıma değil, en çok yazmadığıma kızdılar." açıklamasını yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Acun Ilıcalı'dan samimi itiraflar: Esnaf lokantalarına bayılırım

Barış Akarsu'nun babası gözyaşlarına hakim olamadı: İsmail Ege Şaşmaz artık manevi oğlum!

İLİŞKİLİ HABER

Barış Akarsu'nun babası gözyaşlarına hakim olamadı: İsmail Ege Şaşmaz artık manevi oğlum!

BİR YORUM YAPIN 0