Kral III. Charles annesi Kraliçe II. Elizabeth'in vasiyetini yok saydı! Prens Edward'ı dışladı

Kraliçe II. Elizabeth'in aksine huysuz tavırları ve sert kurallarıyla gündemden düşmeyen İngiliz Kralı III. Charles, en küçük kardeşi Prens Edward'a yönelik son hamlesiyle adından söz ettirdi. Monarşiyi küçültme planı olduğu ileri sürülen Charles'ın annesi ve babasının Prens Edward için bıraktığı vasiyeti yerine getirmeyeceği iddiaları ortalığı karıştırdı.

70 yıl boyunca İngiliz tahtının sahibi olarak "Dünyanın en uzun süre tahtta kalan monark" unvanını elinde tutan Kraliçe II. Elizabeth, 8 Eylül tarihinde yaşamını yitirdi. 96 yaşındaki kraliçenin vefatının ardından 64 yıl boyunca tahtın sahibi olmayı bekleyen Prens Charles, kral oldu. Tahta çıktığı günden bu yana köklü değişimlere imza atan Charles'ın son hamlesi aile içinde krize sebep olabilir. 

Kraliçe II. Elizabeth ve oğlu Prens Charles

Kraliçe II. Elizabeth ve oğlu Prens Charles

Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre; Kraliçe Elizabeth ve eşi Prens Philip, 4'üncü çocukları olan Prens Edward'a düğün hediyesi olarak yazılı bir tahaahüt bıraktı. Buna göre Prens Edward, babası Prens Philip'in yıllarca taşıdığı "Edinburg Dükünü" annesi ve babası öldükten sonra alabilecekti. İngiliz halkının da takdir ettiği Wessex Kontu Prens Edward'ın bu unvanı alması heyecanla beklenirken Kral abisinin engeline takıldı.

Prens Edward ve kız kardeşi Prenses Anne

Prens Edward ve kız kardeşi Prenses Anne

"KRAL MONARŞİYİ KÜÇÜLTMEK İSTİYOR"

Monarşide küçülme yapmak istediği iddia edilen Kral III. Charles'ın annesi Kraliçe II. Elizabeth'in vasiyetini yerine getirmeyeceği iddia ediliyor. Daily Mail'e konuşan Buckingham Sarayına yakın bir kaynak "Kral monarşiyi küçültmek istiyor. Bu nedenle Kont olan Edward'ı Edinburgh Dükü yapmak bu plan için hiç de mantıklı olmaz. Bu kalıtsal bir unvan. Edward ve Sophie'nin oğlu James'e aktarılacak olan kalıtsal bir unvan. Ve bu çocukların bir prens veya prenses olmayacağına karar verilmiş herkes de o zaman bunu kabul etmişti" ifadelerini kullandı. 

Kral III. Charles

Kral III. Charles

Konuya dair Buckingham Sarayı'ndan henüz bir açıklama gelmedi. 

Prens Edward

Prens Edward

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Sokak ortasında şınav! Birdenbire 

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0