Armağan Çağlayan kanser sürecini gözyaşları içinde anlatmıştı! Çağlayan hastaneden taburcu oldu

Başarılı yapımcı Armağan Çağlayan'dan sevenlerini üzecek kötü bir haber gelmişti. Akciğerinde bir kitlenin tespit edildiğini söyleyerek sosyal medya hesabı üzerinden kansere yakalandığı haberini duyurmuştu. Ünlü yapımcıya şarkıcı Ebru Gündeş'ten destek gelmişti. Çağlayan yakın zamanda kendi programında hastalık sürecini gözyaşları içinde anlatmıştı. Çağlayan'dan sevenlerini mutlu edecek yeni bir haber geldi.

Yapımcı kimliğiyle tanınan Armağan Çağlayan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile kötü haberi takipçileriyle paylaşmıştı. Akciğer kanserine yakalandığını duyuran ünlü yapımcı, yaşadığı süreçten bahsederek gösteri ve programlarına ara vereceğini dile getirmişti.

İzmir’deki özel bir hastanede tedavi görmeye başlayan Armağan Çağlayan, hastaneden taburcu olduğu öğrenildi. Sağlık durumu hakkında sevenlerini bilgilendiren Çağlayan, "Görecek günümüz, yiyecek ekmeğimiz varmış. Tedavi sürecinde hiç korkmadım. Ölmek aklıma hiç gelmedi. Ama acı çekmekten korktum" ifadelerini kullandı.

Taburcu olmadan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çağlayan, hastaneye check-up niyetiyle gittiğini ve bu sonuçla karşılaştığını açıkladı. Ünlü yapımcı, imkanı olan herkesin check-up yaptırmasını tavsiye etti.

Armağan Çağlayan hastaneden taburcu oldu

Armağan Çağlayan hastaneden taburcu oldu

''SADECE CHECK-UP'A GELMİŞTİM...''

Açıklamasında erken teşhisin önemine dikkat çeken Armağan Çağlayan, imkanı olan herkesin her yıl check-up yaptırmasını tavsiye etti. Çağlayan, ''Aslında sadece check-upa gelmiştim. Bir şikayetim yoktu. Merda hocanın odasına girdiğimde ‘En korktuğum yere geldim’ dedim. Sonra hocaya filmimi gösterdim ve beni yolladılar. Ardından Merda Hoca geçen mart ayında Edremit’te çektirdiğim filme bakmış. 3 mm olan kitle 16 mm’ye çıktığını görünce geri çağırdı. Sonrası bitmek bilmeyen kanser süreci. Bu ekonomik zorluklarda insanlara her yıl check-upa gidin demek belki garip olacak ama imkanı olan herkes yaptırsın. Gerçekten erken teşhis hayat kurtarıyormuş. 6 ay sonra gelmiş olsam belki farkı bir senaryo olacaktı" ifadelerini kullandı.

''ÖLMEKTEN KORKMADIM, ACI ÇEKMEKTEN KORKTUM''

Açıklamasında ölmekten korkmadığını, acı çekmekten korktuğuna vurgu yapan Çağlayan, "Hocalarımızın dikkati çok önemliydi. Görecek günümüz, yiyecek ekmeğimiz varmış. Hiç korkmadım ve aklıma ölmek gelmedi. Ancak acı çekeceğim diye korktum. Başkasının başına gelince ‘Ölecek’ diyoruz ama insanın kendi başına gelince öyle olmuyormuş. Yoğun bakımda güzel anılarım bile var. Check-upa buraya gelmiştim. Doğru kararın teşhisi koyan ekibe teslim olmak olduğuna karar verdim" dedi.

DOKTORLARINDAN SİGARA UYARISI!

Armağan Çağlayan’a erken kanser teşhisi koyan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Merda Erdemir Işık, "Küçük boyutlu bir kitle tespit ettik. Ayrıntılı inceledik ve sonrasında yolumuzu çizmeye devam ettik. Sağ olsun kendisi de çok uyumlu davrandı ve süreç buralara kadar geldi. Hocalarımızın şifalı ellerinde hem tanı hem de tedavi sürecini tamamlamış olduk" açıklamasında bulundu.

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Özgür Samancılar ise, "Erken tespit edildiğinde ameliyatla akciğer tümörlerine karşı başarılı sonuçlar alınıyor. Merda hocam gerekli işlemleri yaptıktan sonra biz de ameliyat için uygun olabileceği kararını verdik. 5-6 gün kadar önce de kapalı ameliyat yaptık. Olabilecek en iyi sonuçları aldığımızı düşünüyoruz. Bundan sonra takip olacak. Covid döneminde çok fazla tomografi çekildi. Bu sayede erken evrede çok tümör yakaladık. O yüzden tarama ve check-up programlarının önemi büyük. Armağan bey artık sigarayı bırakacak. Akciğerlerin eski performansını yakalaması biraz süre alacak. Onun için de sigarayı bırakmak şart" şeklinde konuştu.

''ERKEN EVREDE TÜMÖRÜ YAKALADIK''

Bir başka Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kutsal Turhan ise yaptığı açıklamada, "En erken evrede akciğer tümörünü yakalamış olduk. Lenf bezleri temizlendi ve kapalı ameliyat yaptık. Çok erken sürede hem ayağa kalktı hem de yaraları daha çabuk iyileşecek. Çok mutlu olduk. Erken olarak bunu tespit etmek çok önemliydi. Aile öyküsü olan 50 yaş üzerinde sigara içenlerin yılda bir kez akciğerlerine baktırması erken teşhis ve sonraki ameliyat süreci açısından oldukça önemli. Armağan Bey sigarayı bırakıp yürüyüşlerini aksatmazsa eskisinden çok daha iyi olarak hayatına devam edecek" sözlerine yer verdi.

 

Armağan Çağlayan

Armağan Çağlayan

NE OLMUŞTU?

Akciğerinde bir kitle tespit edildiği haberini duyurarak hayranlarını üzen ünlü yapımcı Armağan Çağlayan'dan sağlık durumuyla ilgili son dakika haberi geldi. Sosyal medya hesabından sonuçlarının iyi çıktığı haberini  "Perşembe günü lenflerime yürüyüp yürümediğinin tespit edilmesi için lenflerimden parça alınıp biyopsiye yollandı. Şükür, lenflerim temiz. Lenflerime yürümemiş. Çarşamba günü bir operasyon geçireceğim. Operasyonla kitle ciğerimden alınacak. Operasyondan sonra nasıl bir tedavi uygulanacağına genetik testiyle karar verilecek. Ameliyattan sonra görüşmek üzere. Herkese her şey için çok teşekkürler, sevgiler." ifadeleriyle paylaşan ünlü yapımcı hayranlarını sevindirdi.

Armağan Çağlayan sağlık durumu hakkında bilgi verdi

Armağan Çağlayan sağlık durumu hakkında bilgi verdi

AMELİYATTAN ÖNCE KÖPEĞİYLE VEDALAŞMIŞTI

Hastaneye gitmeden önce sevimli dostu ile vedalaşan Çağlayan köpeğiyle çekildiği kareyi "Hastaneye giderken vedalaştık... En kısa sürede görüşmek üzere..." notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

Armağan Çağlayan hastaneye gitmeden önce köpeği ile vedalaştı

Armağan Çağlayan hastaneye gitmeden önce köpeği ile vedalaştı

ŞENAY DÜDEK HABERİ DUYURMUŞTU!

Kansere yakalanan Armağan Çağlayan cephesinden iyi haber geldi. Ünlü yapımcının yakın dostu Şenay Düdek sosyal medya hesabından "Gözün Aydın…Gözümüz Aydın…Tüm sevenlerinin de gözü aydın…Patolojik sonuç temiz çıkmış. Bir ameliyat olunacak. Hayırlısıyla. Armağan’ım, Ablam; Rabbim gözyaşlarını sevince döndürdü. Kalbinden huzur, bedeninden sağlık her daim eksik olmasın…" notuyla paylaşım yaparak mutlu haberi duyurmuştu.

Şenay Düdek paylaşımı

Şenay Düdek paylaşımı

KENDİ PROGRAMINDA GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMAMIŞTI!

Geçtiğimiz günlerde kansere yakalandığı öğrenilen ünlü yapımcı Armağan Çağlayan kendi programında gözyaşlarına boğulmuştu. Sosyal medya platformu Youtube üzerinden kendi programını yapan Çağlayan'ın program konuğu geçtiğimiz ay kanserden hayatını kaybeden Billur Kalkavan'ın hayatını kaybetmeden önce nikah masasına oturacağı Buğra Bahadırlı olmuştu. Billur Kalkavan hakkında konuştukları sırada konu Armağan Çağlayan'ın hastalığına gelince ünlü yapımcı gözyaşlarını tutamamıştı.

"ACI ÇEKMEK İSTEMİYORUM..."

Billur Kalkavan'ın hayatını kaybettiği gün akciğerindeki kitleyi öğrendiğini söyleyen Çağlayan yaşadığı süreçten bahsederken "Billur Hanım'ın vefat ettiği gün benim ciğerimde bir kitle bulundu. Vefat haberini okuduğumda sanki bende o gün bir şey bulunmamış gibi hissettim çok acayip bir duygu. Ben de Billur Hanım gibi check-up yaptırdığımda öğrendim. Korkuyorum muyum? Hayır... Bir tek acı çekmek istemiyorum. Belki Billur da öyle düşünüyordu. Eğer benimki kanserse bile daha çok başı" ifadelerini kullanarak bu süreçte yaşadığı en büyük korkudan bahsetmişti. Gözyaşlarını hakim olamayan yapımcının programında duygusal anlar yaşanmıştı.

İşte o anlar:

"AKCİĞERİMDE KİTLE TESPİT EDİLDİ"

Sosyal medya hesabından kötü haberi paylaşan Çağlayan şu ifadeleri kullanmıştı: "Herkese merhaba, bugün sizinle kişisel bir şey paylaşmak istiyorum. Yakın zamanda yaptırdığım yıllık sağlık taramasında akciğerimde bir kitle tespit edildi ve yapılan tetkikler sonucunda bugün kitlenin yüksek ihtimalle kanserli olduğu ortaya çıktı. Önümüzdeki hafta sonundan itibaren tedavi sürecine başlayacağım."

Armağan Çağlayan

Armağan Çağlayan

"İŞLERİME ZORUNLU ARA VERİYORUM"

"Bu sebeple, beş aydır sahnelemekte olduğumuz "Size Anlatacaklarım Var" gösterisine 25 Kasım Cuma Günü Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu'ndaki temsilden sonra zorunlu bir ara verip, devam eden günlerdeki Aydın, Denizli ve Bodrum temsillerini iptal ediyoruz. Ancak çalışmak benim için her zaman olduğu gibi, şimdi de hayatla bağımı sağlayan en önemli motivasyon kaynağı. Bu yüzden o zorunlu arayı fazla uzatmadan işimin başına döneceğim. 18 Aralık'ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde yeniden görüşmek dileğiyle… Dedikodu ve yanlış haberlerin önüne geçmek için, buradan sık sık süreçle ilgili kısa bilgilendirmeler yapacağım. Herkese tek tek yanıt veremeyeceğim için şimdiden anlayış rica eder, sevgi ve esenlikler dilerim."

EBRU GÜNDEŞ DESTEK MESAJI PAYLAŞMIŞTI!

Kansere yakalandığını açıklayan ünlü yapımcıya sevenlerinden ve dostlarından geçmiş olsun dilekleri ve destek mesajları gecikmemişti. Yıllar öncesinde beyin kanaması geçiren ünlü şarkıcı Ebru Gündeş de Popstar yarışmasında yıllar öncesinde birlikte jüri üyeliğini paylaştığı yapımcı dostuna sosyal medyadan yaptığı paylaşımla destek vermişti.

Ebru Gündeş ve Armağan Çağlayan

Ebru Gündeş ve Armağan Çağlayan

"DUALARIM SENİNLE"

1999 senesinde albüm tanıtımı sırasında kameraların karşısında beyin kanaması geçirerek ölümden dönen ünlü şarkıcı Ebru Gündeş, Armağan Çağlayan ile bir fotoğrafını paylaşarak "Canım Armağan'ım, güzel yürekli arkadaşım...Senin üstesinden gelemeyeceğin hiçbir şey olduğuna inanmıyorum...Yıllardır beyninde 3 tane klipsle, 2. hayatını yaşayan benden çok daha güçlü ve inatçı olduğunu da biliyorum...Dolayısıyla bu sürecin sonunda kazananın sen olacağından en ufak bir şüphem yok. Her zaman yanındayım. Dualarım seninle" notuyla anlamlı bir destek mesajı paylaşmıştı.

Ebru Gündeş paylaşımı

Ebru Gündeş paylaşımı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Metin Şentürk canavar avına çıktı!

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0