Nusret'i zorlayan anlar! İngiltere'deki restoranı bastılar yaka paça...

Bir grup hayvan hakları savunucuları Londra'daki Nusr-Et restoranını bastı. Nusret'i zorlayan bu anlar ise sosyal medyada gündem oldu. Garsonlar tarafından yaka paça çıkarılan bir aktivistin görüntüleri ise birçok kişi paylaştı.

2017 yılında yaptığı tuz dökme hareketiyle icon haline gelen 'Salt Bea' adıyla tanınan Nusret Gökçe, şubelerini büyütmeye devam ederken David Beckham,Leonardo DiCaprio gibi birçok ünlü isimleri ağırladı. Et üzerine kurduğu restoran bir yandan da aktivistlerin hedefi haline geldi. İngiltere'de 'Animal Rebellion' protestocuları Nusret Gökçe'nin sahibi olduğu restoranda giderek masaları işgal etti. Aktivist grup, önceden rezerve edilen masalara oturarak eylem gerçekleştirdi. 

YAKA PAÇA ATTILAR

Geçtiğimiz günlerde Nusret'e ait olan bir restorandı basan aktivistler, bitki bazlı bir gıda sistemi çağrısında bulunarak, müşterilere ayrılan masalara oturup eylemlerini gerçekleştirdiler. Sert bir şekilde restorandan atıldıklarını iddia eden protestocular o görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştılar. 

"BOZUK SİSTEMİN SİMGESİ"

Aktivistlerden biri olan Thoms ise sözlerine şunları ekledi: "Bu gibi restoranlar, bozuk bir sistemin simgesi. Şu anda İngiltere'de  2 milyon kişi gıda bankalarına bel bağlarken, influencer şefler altın kaplama biftekleri bin sterlinin üzerinde satıyor." dedi. 21 yaşındaki Orin Cooley-Greene ise polisin yapabileceğinden daha sert bir müdahale olduğunu söyledi.

Restorandan aktivistlerin yaka paça atıldığı o görüntüler;

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

Adsız 1 yıl önce

Neden Nusret başka lokanta mı yok...