Emine Erdoğan Afrika Evi derneği ile bir araya geldi! Afrika ülkeleri uzanan yardım eli...

Dünya Gönüllülük Günü kapsamında Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenen ve bir hayır olarak hayata geçirilen "Afrika Evi" derneği kapsamında yer alan sayın Emine Erdoğan, "Türkiye’nin Afrika açılımıyla dünya tarihinde yepyeni bir sayfa açtığına inanıyorum” dedi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine ErdoğanAfrika ülkelerinin Ankara Büyükelçileri, eşleri ile Afrika Kültür Evi üyeleriyle bir araya geldi. Dünya Gönüllülük Günü kapsamında düzenlenen Afrika Evi programında Emine Erdoğan, o kareleri Twitter hesabından paylaştı.

emine erdoğan afrika evi derneği programında konuşma yaptı

emine erdoğan afrika evi derneği programında konuşma yaptı

"ASIRLAR ÖNCESİNE UZANAN KADİM BİR BAĞ"

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde öğrenim gören Afrikalı öğrenciler, kendilerine ait "Highlife Müzik Grubu" da kendine kültürlerine özgü tarzla konser verdi. Program için şu sözlere değinen Emine Erdoğan; "Afrika ile kökü asırlar öncesine uzanan kadim bir gönül bağımız var. Dostluk ve kardeşlik çatısı altında kenetlenmiş iki ülkeyiz. Afrika ülkelerinin değerli büyükelçileri ile eşlerini ve ülkemizde eğitim alan Afrikalı öğrencileri ağırlamaktan büyük mutluluk duydum" dedi.

"TÜRKİYE HER ZAMAN AFRİKA'NIN SESİ OLMUŞTUR"

Emine Erdoğan Afrika Evi toplantısında şu cümlelere yer verdi: " Türkiye’nin Afrika açılımıyla dünya tarihinde yepyeni bir sayfa açtığına inanıyorum. Afrika Kıtası, insanlık tarihinin en zorlu sınavlarını vermek zorunda kaldı. Türkiye’nin Afrika ülkeleriyle kurduğu dostluk da bu tarihsel sürece bambaşka bir bakış açısı kazandırdı. Karşılıklı kazanma ilkesine dayanan, ihya ve imar etmenin tecrübesini gittiği her yere götüren bir anlayış var. Bu anlamda Türkiye, her zaman müşfik bir güç olagelmiştir. TİKA, AFAD, Kızılay, Maarif gibi birçok kurumumuz, Afrika’nın kalkınması için ortaya somut bir çaba koymuştur. Türkiye, uluslararası alanda da her zaman Afrika’nın sesi olmuş, kıtada barış ve istikrarın sağlanması için gayret etmiştir."

"BİRLİKTE YÜRÜYECEK UZUN BİR YOLUMUZ VAR"

Afrika'nın kalkınması ve yapılan yardımlar hakkında konuşma yapan Emine Erdoğan, 

 "İş insanlarımız, Afrika’ya kalkınmanın anahtarı olacak yatırımlar yapmışlardır. Bugüne kadar 14 binden fazla Afrikalı öğrenci Türkiye burslarından yararlanmış, ülkelerine bilgi ve deneyim taşımıştır. Öz kardeşimiz saydığımız Afrika ülkeleriyle birlikte yürüyecek daha uzun bir yolumuz var. İnanıyorum ki birlikte attığımız her adım, tüm dünyaya ilham oluyor." ifadelerini kullandı.

AFRİKANIN GÜÇLÜ KADINLARI EL EMEĞİ ÜRÜNLERİNİ TANITTI!

Program boyunca Afrika kültürünü doruklara kadar hissedilen bir atmosferde, Afrika'nın cesur ve güçlü kadınları da kendi yapmış oldukları el emeği ürünlerini tanıtma fırsatı edindi. Birçok katılımcının gelmesiyle gerçekleşen Afrika Evi derneği hakkında Twitter da şu notu düşerek paylaşım yapan Emine Erdoğan; "Bir hayır çarşısı olarak hayata geçirdiğimiz Afrika Evi, artık dernek çatısı altında kıtanın her köşesinde yardım bekleyen kadınlara ve çocuklara ulaşmaya devam edecek." ifadelerine yer verdi.

 

Afrika evi programı hakkında konuşma yapan emine erdoğan

Afrika evi programı hakkında konuşma yapan emine erdoğan

EMİNE ERDOĞAN'IN "AFRİKA EVİ DERNEĞİ" KONUŞMASI:

Berna Laçin'in Mazhar Alanson paylaşımı şoke etti! Hareketiyle tepki topladı

İLİŞKİLİ HABER

Berna Laçin'in Mazhar Alanson paylaşımı şoke etti! Hareketiyle tepki topladı
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 4

Vcd 1 yıl önce

Allah razı olsun ❤️

sami 1 yıl önce

Maşallah güzel bir çalışma Rabbım gayretini artırsın ve sayılarını çoğaltsın inşallah misyonnerlere fırsat verilmemesi için her fırsatı değerlendirmek elzem hele ki şu zaman daha gayret daha çok çaba

AKP'li Osman 1 yıl önce

Emine hanım lütfen bize de yardım et.

Kerem 1 yıl önce

First Lady olmanın hakkını fazlasıyla veriyor.