Aydın Ilgaz hayatını kaybetti! Rıfat Ilgaz'ın oğlu ve Çınar Yayınları'nın kurucusuydu...

Yeşilçam efsanelerinden olan Hababam Sınıfı'nın yazarı Rıfat Ilgaz'ın oğlu yayıncı Aydın Ilgaz 82 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ilgaz'ın cenazesine dair detaylar...

Yediden yetmişe herkesin günümüzde bile bayılarak izlediği Yeşilçam'ın efsanesi Hababam Sınıfı'nın yazarı, Türk Edebiyatı'nın önemli isimlerinden Rıfat Ilgaz'ın oğlu, Çınar Yayınları'nın kurucu ismi Aydın Ilgaz dün sabah 82 yaşında geçirdiği kalp krizi sebebiyle yapılan tüm müdahalelere rağmen İstanbul'daki evinde hayatını kaybetti.

Aydın Ilgaz

Aydın Ilgaz

BİR ‘ÇINAR’ DAHA ARAMIZDAN AYRILDI

82 yaşında hayata gözlerini yuman Aydın Ilgaz'ın vefat haberini sosyal medya hesapları üzerinden duyuran Çınar Yayınları, "Yayınevimizin kurucularından yazar Aydın Ilgaz'ı kaybettik, çok üzgünüz." ifadelerine yer verdi.

Aydın Ilgaz yaşamını yitirdi

Aydın Ilgaz yaşamını yitirdi

Yayıncılar Birliği de "Çınar Yayınları kurucusu, yayıncı ve yazar sayın Aydın Ilgaz'ın vefatını üzüntüyle öğrendik. Tüm sevenlerine, ailesine ve okurlarına başsağlığı dileriz." ifadeleriyle üzüntülerini dile getirdi.

Aydın Ilgaz

Aydın Ilgaz

Ilgaz'ın cenazesi bugün öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Aydın Ilgaz vefat etti

Aydın Ilgaz vefat etti

AYDIN ILGAZ KİMDİR?

2 Mart 1940 tarihinde İstanbul'da dünyaya Aydın Ilgaz, Yeşilçam'ın efsanesi Hababam Sınıfı'nın yazarı usta isim Rıfat Ilgaz'ın oğludur. Ilgaz babası ile birlikte kurmuş oldukları Çınar Yayınları'nın devam ettirmekteydi. 2004 yılında babası Rıfat Ilgaz'ın "Hababam Sınıfı" ve "Sınıf" adlı kitaplarıyla ilgili anılarını "Sınıf'ın Efsanesi" adlı başlıklı kitapta toplamıştı.

Rıfat Ilgazın oğlu Aydın Ilgaz

Rıfat Ilgazın oğlu Aydın Ilgaz

Aydın Ilgaz hayatını kaybetti

Aydın Ilgaz hayatını kaybetti

Aydın Ilgaz

Aydın Ilgaz

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Dünya Kupası finalinde Nusret şov! Nusret Gökçe sahaya indi

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0