Eda Taşpınar mescitte poz vermesi nedeniyle ifade verdi!

Sultanahmet Cezaevi Camii/Hayyatin-i Hassa Camii'nde skandal bir fotoğraf çektirerek büyük tepki çeken Eda Taşpınar hakkında, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan re’sen soruşturma başlatılmıştı. Eda Taşpınar, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Sosyal medyadaki paylaşımlarıyla dikkatleri bir dönem üzerine çekmeyi başaran Eda Taşpınar'ın son paylaşımı tepkilere neden oldu. Camide objektif karşısına geçen Eda Taşpınar, uygunsuz pozlar verdi. Bu fotoğrafı da "Mutlu yıllar sevgililerim" notuyla paylaştı.

Paylaşıma kısa sürede çığ gibi tepkiler yükseldi.

Eda Taşpınar

Eda Taşpınar

Eda Taşpınar, camide çekilen uygunsuz fotoğrafını tepkilerin ardından sayfasından kaldırdı.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sosyal medya ve internet haber sitelerinde Eda Taşpınar’ın cami içerisinde çekilmiş fotoğraflarının paylaşımına ilişkin yapılan haberler nedeniyle TCK 216. maddesi kapsamında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Taşpınar öğle saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Şüpheli Taşpınar’ın savcılıktaki işlemleri yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Eda Taşpınar

Eda Taşpınar

Taşpınar savcılıkta verdiği ifadesinde fotoğraftaki şahsın kendisi olduğunu kabul ederek, "Otele gelmeden önce otelin neresinde fotoğraf çekileceğime karar vermemiştim. Otele giriş yaptıktan sonra hazırlanmam için bana bir oda tahsis ettiler. Daha sonra restoranın yan tarafında bulunan bir alan gördüm. Bu alana girdiğimde 2 tane turist fotoğraf çekiniyordu. Ben de burada fotoğraf çekileceğini düşündüm" dedi.

Eda Taşpınar

Eda Taşpınar

"KORKTUĞUM İÇİN FOTOĞRAFLARI KALDIRDIM"

Şüpheli Taşpınar ifadesinin devamında, "İçerisinin bir ibadethane olduğunu düşünmemiştim. Fotoğrafımı çeken arkadaşlar da bana bu hususta bir uyarıda bulunmadılar" ifadelerini kullanırken durumdan dolayı üzgün olduğunu dile getirdi.

Eda Taşpınar

Eda Taşpınar

Sosyal medyadaki paylaşımını korktuğu için kaldırdığını belirten Taşpınar, "Dini değerleri aşağılama gibi bir kastım yoktur. İnsanların dini duygu ve düşüncelerine saygı duyan biriyim. Böyle olmasını istemezdim" ifadelerini kullandı.

Boşnak kökenli Reshad Strick açıklamalarıyla mest etti! "Dünyada başka lider var mı?"

İLİŞKİLİ HABER

Boşnak kökenli Reshad Strick açıklamalarıyla mest etti! "Dünyada başka lider var mı?"
Demet Akalın'dan özel okul tepkisi! "Milletvekili olmam lazım"

İLİŞKİLİ HABER

Demet Akalın'dan özel okul tepkisi! "Milletvekili olmam lazım"

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0