Erol Taş'ın tarihi kahvehanesi harabeye döndü! Adeta içler acısı...

Yeşilçam'da kötü karakter olarak izleyici karşısına çıkan Erol Taş'ın, İstanbul'un Cankurtaran semtindeki otantik kahvehanesi kapanmıştı. Unutulmaz efsanenin kahvehanesi içler acısı haliyle yeniden gündeme geldi. Manşetler, İstanbul'daki tarihi değerlere sahip çıkılmıyor" şeklinde atıldı.

1960'lı yıllardan 90'lı yıllara kadar Türk Sineması'nda en iyi niyetli kötü karakter olarak hafızalara kazınan Erol Taş, 1998 yılında vefat etti. Erol Taş'ın, yıllar önce İstanbul'un Cankurtaran semtinde tek katlı ahşap bir binada işletmeye başladığı Erol Taş Kahvehanesi, sahip çıkılmadığı için zamana yenildi. Kahvehanenin bir otel zincirinin markası olacağı öğrenilmişti. Usta sanatçının 'Yeşilçam Kahvehanesi' son haliyle şoke etti. Eski halinden eser kalmadığı görünen bu tarihi mekana gerekli değeri göstermeyen İBB'ye görenler veryansın etti.

Erol Taş

Erol Taş

İŞTE YEŞİLÇAM KAHVEHANESİ'NİN SON HALİ...

Yeşilçam Kahvehanesinin son hali

Yeşilçam Kahvehanesinin son hali

Yeşilçam Kahvehanesi

Yeşilçam Kahvehanesi

"KADERİNE TERK EDİLDİ"

Sanatçının vefatının ardından kahvehane, 2010 yılına kadar akrabaları tarafından işlevini korudu. Ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün malı olan tek katlı ahşap binanın altındaki Erol Taş Kahvehanesi, kısa bir süre kültür merkezi olarak hizmet vermiş olsa da altı yıldır işletilmiyor.

Erol Taş kahvehanesi kapandı

Erol Taş kahvehanesi kapandı

Erol Taş'ın yeğeni ve 21 yıldır Cankurtaran Muhtarı olan Nevin Taş "Amcam 1950’lerde Ağrı’dan gelerek yerleştiği Cankurtaran’ın gerçek bir sakini ve koruyucusu olmuştu. Filmlerdeki babacan tavrını semtte de sergiledi. Kaderine terk edilen kahvehane binasının otel olacağını öğrendik. Oysa kültür merkezi olmasını çok isterdim." dedi.

Erol Taş'ın diğer yeğeni Volkan Taş da kahvehaneyi canlandırmayı çok istediğini ama çaresiz kaldığını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Cengiz Kurtoğlu sevilen şarkısını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ithaf etti: "Duyanlara Duymayanlara"

Genç kadının güzellik isyanı! "Dertlerimden utandım"

İLİŞKİLİ HABER

Genç kadının güzellik isyanı! "Dertlerimden utandım"

BİR YORUM YAPIN 1

mersinli 1 yıl önce

İnsan ölmeye dursun kalanların vurdum duymazlığı oranın ya satılmasına yada yıkılmasına sebep olur. ALLAH RAHMET EYLESİN yattığın yer CENNET olsun seni batman da TOPRAĞIN KANI filminde tanımıştım