Dünyaca ünlü isimlerde Türkiye'ye görüntülü destek mesajı yağdı: "Seninleyiz Türkiye"

Geçtiğimiz günlerde yaşanan Kahramanmaraş ve 10 ilimizi etkileyen deprem felaketi sonrası Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından başlatılan "Seninleyiz Türkiye" kampanyası kapsamında, dünyaca tanınmış oyuncular Morgan Freeman, Aamir Khan, Azerin, Reshad Strick gibi isimler de Türkiye'ye destek oldu. İşte dünyanın her yerinden Türkiye için seferber olan ünlülerin herkesi duygulandıran o mesajları...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Tüm Türkiye’yi sarsan yıkıcı iki büyük depremin yaraları sarmaya çalışılırken birçok ülkeden de destek mesajları geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ortaya konulan küresel dayanışma ve yardım seferberliğinden hareketle uluslararası kamuoyuna yönelik "Seninleyiz Türkiye" (We Stand With Türkiye) kampanyası başlatıldı.

Ünlü isimler kampanyaya destek verdi

Ünlü isimler kampanyaya destek verdi

ABD, İngiltere, Fransa, İspanya, Belçika, Almanya, İtalya, Belçika, Hollanda, Macaristan, Meksika, Kanada, Güney Kore, Malezya, Endonezya, Çin, Japonya, Suudi Arabistan olmak üzere toplam 18 ülkede başlatılan uluslararası dayanışma kampanyası ile yaşanan afet sonrası ortaya konulan küresel dayanışma ruhunun güçlendirilmesi hedefleniyor.

TANINMIŞ MEYDANLAR IŞIKLANDIRILDI

Afete yönelik dayanışmayı artırmak amacıyla New York'ta Times Meydanı gibi önemli meydanlarda ve ledli mobil kamyonlar aracılığıyla dış mekan ilanları yayınlandı. Ülkelerin önemli gazetelerinde de "We Stand Türkiye" sloganlarıyla ilanlara yer verildi.

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLERDEN DESTEK MESAJI

Diğer taraftan aralarında BM Genel Sekreteri Antonia Guterres, dünyaca tanınmış oyuncular Morgan Freeman Aamir Khan, Reshat Strik, şarkıcı Jamala, Yasmin Levy, Della Miles, sporcu Matwe Middelkoop'un da aralarında bulunduğu ünlü isimlerin Türkiye'ye destek mesajlarını içeren videolar farklı mecralarda paylaşıma sunuldu. 

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Önce vatan 1 yıl önce

bunları yabancı görüyor ama türkiyedeki iftiracı algı siyaseti ve kötü gösterme yalan kelimeler kullanıp cinsiyeti kim oldukları belli olmayan vatan hainleri bunları görünce 100 kat artı bunlara kinim