Kraliçe II. Elizabeth'in vedası pahalıya patladı! Cenaze töreninde milyonlar harcandı

Geçtiğimiz eylül ayında yaşamını yitiren İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in cenaze törenine dair bilinmeyen detaylar ortaya çıktı. BBC'nin haberine göre; Kraliçe'ye vedanın maliyeti tamı tamına 162 milyon sterlin.

Birleşik Krallık'ın ve dünyanın en uzun süre tahtta kalan unvanına sahip olan Kraliçe II. Elizabeth, tam 70 yıl boyunca tarih perdesinin en ikonik isimlerinden biri oldu. 8 Eylül 2022 tarihinde 96 yaşındayken yaşamını yitiren Kraliçe'nin vefatı İngiliz halkını yasa boğmuş ve ülkede 10 gün ulusal yas ilan edilmişti. 

Kraliçe II. Elizabeth

Kraliçe II. Elizabeth

Westminster Katedrali'nde düzenlenen cenaze törenine başta dünya liderleri olmak üzere milyonlarca vatandaş katılım sağladı. İngilizlerin sokaklara döküldüğü törene dair merak edilen bir detay aylar sonra ortaya çıktı. BBC'nin haberine göre; İngiliz Hazinesi, Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesinin 162 milyon sterline mal olduğunu açıkladı. 

Kraliçe II. Elizabeth cenaze töreni

Kraliçe II. Elizabeth cenaze töreni

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Müge Anlı ve Dilan Polat arasındaki altın gerilimi! Eleştirilere sinirlendi

Ebru Şallı kansere yenik düşen oğlunun eşyalarını depremde bağışlamıştı! O soruyu duyunca...

İLİŞKİLİ HABER

Ebru Şallı kansere yenik düşen oğlunun eşyalarını depremde bağışlamıştı! O soruyu duyunca...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0