Oktay Kaynarca'yı çıldırtan hareket! "Telefon adabı muaşereti.."

Ben bu Cihana Sığmasam dizisinin sevilen oyuncusu Oktay Kaynarca sosyal medya hesabından isyan etti. Telefon numarasının izinsiz olarak başkalarıyla paylaşılmasına tepki gösteren oyuncu, tanımadığı kişiler tarafından görüntülü arama da dahil rahatsız edildiğini belirtti.

Ünlü oyuncu Oktay Kaynarca telefon numarasının kendisinde izin alınmadan verilmesine ve tanımadığı kişiler tarafından rahatsız edildiğini söyleyerek tepki gösterdi.

"TELEFON ADABI MUAŞERETİ"

1,8 milyon takipçisinin bulunduğu Instagram hesabından "Telefon Adab-ı Muaşereti. Görgü kuralları" diyerek 9 madde sıralayan Oktay Kaynarca, şu ifadeleri kullandı: "1-Telefon en fazla üç kez çaldırılır. 2-Telefonla arama saatlerine dikkat edilmelidir, çok elzem bir durum yoksa geç veya çok erken vakitlerde aramak uygun değildir. 3-Konuşmalar mümkün olduğunca kısa tutulmalıdır. 4-Aradığınız kişi başka bir görüşmede ise ve hemen size dönmüyorsa konuşmasını bitirip sizi araması beklenmelidir. 5-Görüntülü aramak için aile bireyleri dahil önceden izin istemelidir. 6-Konuşmaların güvensiz ortamlarda ve platformlarda olduğu dikkate alınarak konuşma içeriğine dikkat edilmelidir.7-Konuşma sırasında telefonun kesilmesi durumunda ilk arayanın araması beklenmelidir. 8-Sizden istenen telefon numarası sahibine sorulmadan verilmemelidir. 9-Başkalarının telefon numaralını reklam, promosyon vs adı altında şirketlere vermek ayıp hatta terbiyesizlik"

 

 

Berdan Mardini'nin 3 katlı saray yavrusu gündem oldu! 8 yıl önce...

İLİŞKİLİ HABER

Berdan Mardini'nin 3 katlı saray yavrusu gündem oldu! 8 yıl önce...
Kızılcık Şerbeti'nin Ceren Karakoç'u yeni yaşına girdi! Eşinin paylaşımına birçok kullanıcı...

İLİŞKİLİ HABER

Kızılcık Şerbeti'nin Ceren Karakoç'u yeni yaşına girdi! Eşinin paylaşımına birçok kullanıcı...

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0