İstifa dalgasında yalan rüzgarı! Tamer Karadağlı'yı hedef alanların planı elinde patladı

Ünlü sanatçı Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevine getirilmesinden rahatsızlık duyan hazımsız çevreler, bir süre önce Karadağlı için karalama kampanyası başlattı. Yalan haberlerin süslediği manşetlerle usta ismi hedef alan fondaş medyanın bu hamlesinin altında yatan gerçek ortaya çıktı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevine atanmasının ardından son dönemlerin en çok konuşulan ismi haline gelen Tamer Karadağlı, bazı kesimler tarafından hedef tahtasına konuldu. Karadağlı'nın başarısını hazmedemeyen fondaş medya, usta oyuncunun yeni görevinin açıklanmasının ardından "Karadağlı’nın Atanması Devlet Tiyatrolarında İstifa Furyası Başlattı" şeklindeki yanıltıcı haberlerle kara propagandaya hizmet etti. 

Devlet Tiyatroları Teşkilatı'nda Ankara, İstanbul ve İzmir müdürlerinin istifa etmek istediği bilgisinin yer aldığı haberler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Karadağlı'nın Genel Müdürlük makamına getirilmesinden sonra istifa taleplerinin protesto mahiyeti taşıdığı iddia edilirken 'istifa dalgası' haberlerinin aslı kısa bir süre ortaya çıktı.

Üç büyük il müdürünün, yeni Genel Müdür atandığında istifa dilekçelerini makama sunmalarının nedenin Genel Müdürün kendi ekibiyle çalışmasına olanak sağlamak için 'nezaketen' yapıldığı ifade edildi. Bu durumun yıllardır uygulandığı aktarılırken istifası kabul edilen tek yöneticinin sağlık sorunları nedeniyle 1 yıl önce istifasını sunduğu da ortaya çıktı.

"İSTİFALAR TEPKİDEN DEĞİL NEZAKETTEN DOLAYI VERİLDİ"

Karadağlı'ya yönelik linç kampanyasının esasını kaleme alan Günaydın Gazetesi yazarı Tuba Kalçık, konu hakkında şunları aktardı:

"Biliyorsunuz ünlü oyuncu Tamer Karadağlı bir süredir medyanın gündeminde. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne getirilmesinin ardından bazı medya gruplarında Karadağlı'ya tepki olarak 'kurumda istifa furyası' başladı haberleri yapılıyor. Ben de bu haberleri öğrenmek için Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve bir dönem de yöneticilik yapmış önemli bir isme ulaştım.

Kimliğini yayınlamamak kaydıyla yazabileceğimi söyleyen Devlet Tiyatrosu sanatçısının açıklamaları şöyle: "Devlet kurumlarında yeni bir genel müdür atandığı zaman bir önceki dönemde yöneticinin ekipleri nezaketen istifalarını genel müdüre sunarlar. Bu bir gelenektir. Sadece bizim kurumda değil, her devlet kurumunda böyle yapılır.

Tamer Karadağlı da kuruma genel müdür olarak atanınca bir önceki dönemdeki genel müdürün de ekibi istifalarını sundu. Kararı Tamer Bey verecektir. Yani bu istifalar 'tepkiden dolayı değil nezaketten dolayı' verildi. Bunun yanı sıra şunu da söylemek isterim; Devlet Tiyatroları'na bugüne kadar bütün genel müdürler Cumhurbaşkanımızın imzasıyla atanmıştır. Seçilerek kimse gelmedi o göreve. Bazı basın organlarının yansıttığı gibi kurum içinde de herhangi bir tepki ya da huzursuzluk yaşanmıyor."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Halka arz rüzgarına yeni bir isim daha katıldı! Midyeci Ahmet olarak bilinen...

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0