Tan Sağtürk Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü oldu

Milliyetçi duruşuyla adından söz ettiren ünlü oyuncu Tamer Karadağlı’nın Başkan Erdoğan'ın imzasıyla Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevine atanması muhalifleri ayağa kaldırırken Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü için de Tan Sağtürk'e teklif gitmesi bazı kesimleri rahatsız etmişti. Teklifi değerlendiren Sağtürk, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak atandı.

Bugüne dek pek çok başarılı projede boy gösteren Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevine atanması son dönemlerde sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Milliyetçi duruşuyla takdir toplayan usta oyuncunun yeni görevini hazmedemeyen bazı kesimler, Karadağlı'ya yönelik yanıltıcı haberleri kamuoyuyla paylaştı. Karadağlı'nın Genel Müdürlük makamına getirilmesinden sonra istifa taleplerinin protesto mahiyeti taşıdığı iddia edilirken 'istifa dalgası' haberlerinin altındaki büyük yalan kısa bir süre sonra ortaya çıktı.

Tamer Karadağlı

Tamer Karadağlı

DEVLET OPERA VE BALE GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE SÜRPRİZ İSİM!

Karadağlı'nın medyada büyük yankı uyandıran yeni görevinin ardından Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü'ne de yeni bir isim arandığı öğrenilmişti. Televizyon dizileri, dans yarışmaları ve dünya çapındaki başarılarıyla adından söz ettiren balet Tan Sağtürk, geçtiğimiz günlerde Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü'nden teklif aldı. 

Tan Sağtürk

Tan Sağtürk

TAN SAĞTÜRK'TEN İLK AÇIKLAMA GELDİ!

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Tan Sağtürk, "Değerlendirme sürecindeyim" diyerek teklif iddialarını doğruladı. Son olarak Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nde dans-bale alanında ödüle layık görülen ünlü baletin "hak edilen" bu teklifi kabul etme ihtimali dahi bazı kesimleri rahatsız etti. Karadağlı'yı hedef alan grup, bu kez de Tan Sağtürk'ün bale kökenini reddederek karalama kampanyası başlattı.

Tan Sağtürk Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğünden teklif aldı

Tan Sağtürk Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğünden teklif aldı

TAN SAĞTÜRK DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRÜ OLDU

Karalama kampanyalarına rağmen dik duruşundan taviz vermeyen Tan Sağtürk, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı kararıyla Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak atandı. Meriç Sümen'den sonra Devlet Opera ve Balesi'nin başına gelen ikinci bale kökenli müdür olan ünlü baletin yeni görevi sevenlerinden takdir topladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tan Sağtürk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tan Sağtürk

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 12

Kursuna 7 ay önce

Yakisir, ikiside edep görmus insanlar, tebrik ediyorum!

zakir 7 ay önce

bence bu bale işini CHP ye devretmek lazım. onlar takip etsin. müdürde onlardan olsun, balecisi de onlardan olsun.

Kafkas-75 7 ay önce

Zırt Kuşağı! Hazımsızlık çektiğiniz çok belli, Beypazarı sodası tavsiye olunur...

Şahin 7 ay önce

Opera ve Balenin Devlette resmiyeti olması bizim halihazırda işgal altında olduğumuzu gösteriyor. Türk halk müziğinin ve halayın ingiliz devletinin resmi kültürü olduğunu hayal bile edemezsininiz

Fani 7 ay önce

Opera ve Bale bize ait değil, en azından ben kendime hiç ait hissetmiyorum. Olmazsa da olur.Hatta çok iyi olur.

Toplam 3 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun