Vedat Milor Türk-Alman döner kıyaslamasına son noktayı koydu! "Daha iyi olma ihtimali sıfır"

Sosyal medyada yemeklerle ilgili yaptığı anketlerle tanınan ünlü yemek eleştirmeni ve gurme Vedat Milor, bu defa Alman döneri-Türk döneri tartışmasına katıldı. Milor, sosyal medyada Türk-Alman döner kıyaslamasıyla ilgili yaptığı açıklamayla sosyal medyayı ikiye böldü.

‘Menemen soğanlı mı olur, soğansız mı?’ ya da ‘Balığa limon sıkılır mı, sıkılmaz mı?’ değil! gibi sorularla tanınan yemek eleştirmeni Vedat Milor, sosyal medya hesabından yeni bir tartışmayı tetikleyecek bir iddiada bulundu. Milor, bir kullanıcının 'Alman dönerinin bizimkini ezmesi canımı sıkıyor' sözlerini alıntılayarak döner kıyaslaması yaptı. 

TÜRK-ALMAN DÖNERİ KIYASLAMASINA SON NOKTA!

Milor yaptığı paylaşımda "Üzgünüm ama gastronomik açıdan Alman dönerinin bizdeki çok iyi bir dönerden daha iyi olma ihtimali tüm paralel evrenler dahil sıfır" ifadelerini kullanarak son noktayı koydu.

Milor, bir takipçisinin "Subjektif bir konu değil mi? Et kalitesi deseniz tamam ama ya gastronomik olarak bazı insanlar bir sürü malzemeyi ve kremalı sosu daha ustun buluyorsa?" sorusuna, "Gastronomik açıdan değerli olan genellikle malzeme kalitesidir. Onun doğru pişirilmesidir. Alman döneri eti ön plana çıkaran değil onu maskeleyen tonla içeriğe sahip. Bizdeki çok iyi dönerlerle kıyaslamak bile haksızlık olur" yanıtını verdi.

Vedat Milor Türk-Alman döner kıyaslamasına son noktayı koydu!

Vedat Milor Türk-Alman döner kıyaslamasına son noktayı koydu!

SOSYAL MEDYAYI İKİYE BÖLDÜ!

67 yaşındaki ünlü gurme, konuşmasıyla gündem oldu. Milor'ın bu söylemi sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, "Vedat Bey, noktayı koymuş.", "Hatta Avrupa diye genişletebilir miyiz hocam?", "Sadece alman döneri değil vedat bey; Viyana da sıfır. Ne güzel tatmadığımız şeyler var iken; Koştur koştur Türk yemeği aramıştık. Hoş güzel kaçamaklar yapmadım değil yemeyen yemedi de", "Sonsuza kadar size katılıyorum Hocam" yorumunda bulunurken aksini iddia eden bazı sosyal medya kullanıcıları ise;

"Bizim döner etsiz. Handikapli 0-1 zaten.", "Kruzbergdeki Hasır Döner Türkiye'deki bir çok döneri alt eder.. Bu da büyük bir gerçek", "En azından dönerini bol koyuyorlar", "Kreuzberg döneri güzeldi", "Almanya’da yediğim tavuk döneri Türkiye’de hiçbir yerde yemedim. Et dönerde biz daha iyiyiz tabi", "üzgünüm ama aynen alman dönerinde gerçek et var , bizdeki etimsi şey" yorumunda bulundu.

74 yaşındaki Fransız oyuncu Gerard Depardieu kendini Türk doktorlarına emanet etti!

İLİŞKİLİ HABER

74 yaşındaki Fransız oyuncu Gerard Depardieu kendini Türk doktorlarına emanet etti!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 13

dönerci 8 ay önce

size domuz eti yediriyorlar haberiniz yok.

hadi 8 ay önce

çünkü bizde dönerci esnafı kazıkçı da ondan...

hadi 8 ay önce

çünkü bizde dönerci esnafı kazıkçı da ondan...

avustralyali kayseri 8 ay önce

buna bati doneri diyeliml, gercekten turkiyedeki donerden bin kat daha iyi. avustralya daki doner kral donerdir gerisini bilmem, birde sosumuz var kral yapan odur......

Ali 8 ay önce

Döner Türklerin geleneksel ve milli yemeğidir. Alman döneri demek bile abesle iştigal demektir. Almanya'da yapılan döner demek daha doğru bir anlatım olur..!

Yorumların Tümünü Okuyun