Oya Aydoğan nasıl öldü? Oya Aydoğan kimdir? Kaç yaşında vefat etti?

Yaşadığı talihsiz olay sonucunda hayatını kaybeden usta oyuncu Oya Aydoğan'ın ölüm nedeni, hayranlarında büyük bir endişe uyandırdı. 7 yıl önce hayatını kaybeden usta oyuncu Oya Aydoğan'ın ölüm sebebi yıllar sonra ortaya çıktı. Bakın Oya Aydoğan'ın ölüm nedeni neymiş...

Dizi ve sinema sektöründe birçok projede yer alan usta oyuncu Oya Aydoğan, 15 Mayıs 2016 yılında hayatını kaybetti. Ölüm nedeni ise hayranlarında büyük bir endişe uyandırdı. Yer aldığı dizi ve sinema projelerindeki performansı ile izleyenlerin büyük beğenisini toplayan Oya Aydoğan'ın ölümünün ardından 7 yıl geçmiş olmasına rağmen ölüm nedeni merak edilmeye devam ediyor. 

En son Bez Bebek adlı bir TV dizisinde yer alan usta oyuncu, yemek yerken yaşadığı talihsiz bir olay sonucunda hayatını kaybetti. Boğazına takılan bir patates kızartmasını çıkarmak isterken aort damarında yırtık meydana gelen Oya Aydoğan, hastaneye kaldırıldı. Ölümü öncesinde 12 saat ameliyatı süren ünlü oyuncu, yoğun bakıma alındıktan sonra beyin ödeminin artması nedeniyle hayatını kaybetti. 

OYA AYDOĞAN'IN ÖLÜMÜ NASIL OLDU?

Oyunculuğunun yanı sıra sıcakkanlılığı ile sevenlerinin beğenisini toplayan Oya Aydoğan'ın ölümü sonrasında hastanenin açıklaması ise, " 'Akut Asendan Aorta Diseksiyonu' tanısı ile başvurmuş, ameliyat edilmiş ve sonrasında yoğun bakımımızda tedavi altına alınmış olan Sayın Oya Aydoğan'ın sağlık durumu, 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 23.00 itibarı ile, artan beyin ödeminin sonucu olarak daha da bozulmuş, hastamızın tansiyon düşüklüğü tedaviye yanıt vermeyen şekilde seyir göstermeye başlamıştır. Yapılan tüm müdahalelere rağmen, maalesef hastamız 15 Mayıs 2016 Pazar günü sabaha karşı saat 07.15'te vefat etmiştir." şeklinde oldu. 

OYA AYDOĞAN KİMDİR?

Türk dizi ve sinema oyuncusu Oya Aydoğan, 1957 yılında Erzincan'da doğdu. 1976 yılında Cüneyt Arkın ile başrolünü paylaştığı Deli Şahin filmi ile beyazperdeye girdi. Yedi Bela Hüsnü, Neşeli Günler, Merhamet gibi birçok ünlü sinema filmi dışında 51 sinema filmi ve 13 televizyon dizisinde rol aldı. Bir röportajı sırasında çocukluk yıllarında idolünün Türkan Şoray olduğunu dile getiren Oya Aydoğan; Ferdi Tayfur, Serdar Gökhan, Kemal Sunal, Orhan Gencebay, Müslüm Gürses ve Kadir İnanır gibi birçok sanatçı ile aynı filmlerde yer aldı. 

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0