Zeynep Bastık'tan 3 günlük yasa sitem! Konseri iptal olunca verdi veriştirdi

Binlerce insanın katledildiği ve dünyanın gözü önünde yapılan soykırım sonrasında Türkiye Filistin davası için 3 günlük yas ilan etti. Şarkıcı Zeynep Bastık ise 3 günlük yasa sitem etti. Konseri ertelenen Bastık sosyal medya hesabı üzerinden verdi veriştirdi.

Söylediği akustik şarkılarla adından söz ettiren ve tanınmaya başlayan Zeynep Bastık yaşanılan İsrail- Filistin savaşı ardından Türkiye'nin 3 gün milli yas etmesine sitem etti. Yas nedeni ile geçekleşecek olan konserinin ertelenmesini duyuran Zeynep Bastık, sosyal medya hesabından bu yas sürecine verdi veriştirdi.

 

KONSERİ İPTAL OLUNCA VERDİ VERİŞTİRDİ

20 Ekim'de Harbiye Açıkhava Sahnesi'ndeki konserinin iptal olduğunu açıklayan Zeynep Bastık, 500 den fazla kişinin ölümüne sebep olan hastane katliamı sonrası alınan 3 günlük Milli Yas sürecine dayanamadı. Kesesini düşünen ve konserinin iptal olmasına ateş püsküren Bastık, "Bir acıyı paylaşırken beklenen ilk ve tek şeyin sanat aktivitelerin iptal edilmesi mi olmalı?" sözleriyle tepki çekti.


"ANLAYAMIYORUM"

"Hepimiz yaşanan savaştan, yiten canlardan son derece üzgünüz, korkunç görüntülerin etkisindeyiz. Ve fakat bizim de herkes gibi bir mesleğimiz, sürdürmek zorunda olduğumuz bir işimiz var. Bir acıyı paylaşırken beklenen ilk şey, konserlerin, tiyatro oyunlarının tüm sanat aktivitelerinin yani insanların aylarca maddi manevi emekler verdiği işlerin iptal edilmesi mi olmalı?

Kocaman bir sektörüz. Binlerce insanın evine ekmek götürdüğü, ciddiyetle yürütülen, nice zorluklara rağmen varlık göstermeye çalışan sanatçılar ve emekçilerle dolu büyük bir sektörüz. Tıpkı diğer sektördeki insanlar gibi bizim de sorumluluklarımız, ailemiz, sürdürmek zorunda olduğumuz bir yaşantımız var.

Bir karar alındıysa buna saygı duyuyoruz. Zaten gayri resmi bir şekilde günlerdir yastayız. Sadece neden acıyı paylaşmak demek binlerce insanın işlerinin durdurulması mesleğini icra edememesi demek, bunu anlamak istiyorum, anlayamıyorum."

 

Gamze Özçelik yine gönülleri fethetti! Gazze'deki siviller için seferber oldu

İLİŞKİLİ HABER

Gamze Özçelik yine gönülleri fethetti! Gazze'deki siviller için seferber oldu

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 10

abdullah ünal 6 ay önce

tam chp kafası

ali 6 ay önce

islam aleminin salyangozları bunların ekmek bulmasına vesile olanlara yazıklar olsun

kürşat 6 ay önce

Sen duygusuz bir yaratıksın anltsakta anlıyamazsın

sürüngen 6 ay önce

Anlayamazsın çünkü: senin manevi ve merhamet bazılındaki parçaların eksik. Ama bencillik ve acımasızlık konusunda hiçbir eksiğin yok hatta fazlan var.

hakan 6 ay önce

3 gün konser vermezsen geberirsin sanki inan bu yaratıkların ismini yeni duyuyorum yerli ve milli olmayan bu sanatçı bozuntularını dinleyenlere veyl olsun diyorum mesela tarkan kapıma gelse içeri almam hele gördüğü rağbete bak yüzüne tükürülmeyecek insanları sanatçı diye yutturuyorlar...

Yorumların Tümünü Okuyun