Ediz hun ve Perihan Savaş'tan İsrail zulmüne kınama! "İnsanlık dışı davranış"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle gerçekleştirilen festivale katılan Ediz Hun ve Perihan Savaş, İsrail'in Filistin'e yaptığı zulme tepki gösterdi. Perihan Savaş, "Bu bir soykırım, ben bunu bir soykırım olarak görüyorum. Çok feci bir savaş suçudur" dedi. Ediz Hun da "İsrail'in bu davranışı kabul edilemez. İnsanlar yok ediliyor" şeklinde konuştu.

Yeşilçam'ın unutulmaz sanatçıları Perihan Savaş ve Ediz Hun, İsrail'in Filistin halkına saldırılarını kınadı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle Yozgat Valiliği himayesinde Bozok Üniversitesi Rektörlüğü, Oran Kalkınma Ajansı paydaşlığında ve Sinema Okuryazarları Derneği yürütücülüğünde 25-28 Ekim günleri arasında düzenlenecek olan "2. Bozok Film Festivali" başladı. Bozok Film Festivali'nin açılış programı Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Açılış programı öncesi Yeşilçam'ın usta isimlerinden Perihan Savaş ve Ediz Hun, öğrencilerle söyleşi programında bir araya geldi.

Perihan Savaş İsrail zulmüne tepki!

Perihan Savaş İsrail zulmüne tepki!

"TELEVİZYON VE SİNEMA KANUNU BİR AN ÖNCE ÇIKMALI"

Sinema ve tiyatroya en önemli desteğin ancak film festivalleriyle sağlanacağını söyleyen Perihan Savaş ise, her ilin bir festivalinin olması gerektiğine değindi. Televizyon ve sinema kanunun bir an önce çıkması gerektiğini de belirten Savaş, "Biz televizyonlarda filmlerimiz oynadığı zaman telif haklarımızı alamıyoruz. Bazen birçok kanal bizim yapmış olduğumuz filmlerimizi, dizilerimizi oynatıyor ama telif haklarımız yok. Bu hala çıkmamış durumda. Bir ülke kendini, kendi adetlerini örflerini ancak sanatla anlatabilir. Ancak sanatla diğer ülkelere ulaşabilir. Bunun için de sanatın ne kadar çok arkasında durulursa o kadar iyi" diye konuştu.

"ÇOK FECİ BİR SAVAŞ SUÇUDUR"

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını da kınayan Savaş, "Bu bir soykırım, ben bunu bir soykırım olarak görüyorum. Daha önce bu soykırımı yaşamış millet olarak İsrail'in bu soykırımı başlatmaları ve devam ettirmeleri çok feci bir savaş suçudur. Bu saldırıların bir an önce durdurulmasını istiyorum. İnsanlar ve çocuklar orada çok kötü durumdalar. Artık İsrail'in durması gerekiyor, bütün ülkeler elini taşın altına koymalı" ifadelerine yer verdi.

"İNSANLIK DIŞI BİR DAVRANIŞ"

Festivale katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Ediz Hun da İsrail'in saldırılarının insanlık dışı bir davranış olduğunu vurgulayarak, "İsrail'in bu davranışı kabul edilemez. İnsanlar yok ediliyor, insanın doğumu için 9 ay 10 gün gerekiyor ama o insanı bir an da yok ediyorsunuz. Böyle bir şeyin olmasını istemiyoruz. Biz Almanların Hitler mezalimini kınıyoruz, 6 milyon Yahudi'yi katletti diye. O ölenlerin hürmetine bu katliamı Netanyahu'nun yapmaması gerekiyor. Ben kınıyorum. Bir an evvel barışın sağlanması gerekiyor. Mutafa Kemal Atatürk'ün büyüklüğü de 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözünden geliyor, çok önemli bir söz. İnsan çok değerli bir varlıktır. Ona kıymet vereceğiz, onu yok etmek değil yaşatmak için çalışacağız. Bunun için şiddetle İsrail'i kınıyorum, saldırıların kabul edilir yanı yok. Ayrıca ABD'nin de tutumunu kınıyorum" diye konuştu.

Hande Erçel'den yürek yakan paylaşım!

İLİŞKİLİ HABER

Hande Erçel'den yürek yakan paylaşım!

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0