Pink Floyd grubunun solisti Roger Waters:"İsrail beni de rejimine karşı tehdit olarak görüyor"

İsrail vahşetine tepki gösteren sanatçılar arasına Pink Floyd grubunun solisti İngiliz şarkıcı Roger Waters da katıldı. Waters, 2006'da Filistin'e gidip yaşananları gördükten sonra kendisi için her şeyin değiştiğini açıkladı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Katil İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'de bir soykırım yapıyor. Tel Aviv yönetimi, kadın-çocuk demeden 7 bini aşkın kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki katliamına Ünlü Pink Floyd grubunun solisti İngiliz şarkıcı Roger Waters tepki gösterdi.

İngiliz şarkıcı Roger Waters, ''İsrail beni de rejimine karşı tehdit olarak görüyor. İsrail'le son nefesime kadar mücadele edeceğim. 2006'da Filistin'e gidip yaşananları gördükten sonra benim için her şey değişti" dedi.

Waters, şu ifadeleri kullandı:

İsrail hükümeti beni yerleşimci, sömürgeci, ırkçı, ayrımcı rejimin varlığı için bir tehdit olarak görüyor. Ve beni itibarsızlaştırmak için akıllarına gelen her şeyi yaptılar. Kariyerimi yok etmeye çalışmak ve bu şekilde beni ve ailemi yok etmek. İsrail devletine ve Batı Şeria ve Gazze'deki politikalarına saldırmaya devam edecek miyim? Evet ediyorum ve edeceğim öleceğim güne kadar. Ya da konumlarını değiştirerek yerli halka insan hakları tanıdıkları güne kadar. Ürdün Nehri ile deniz arasındaki topraklarda yaşayan yerli insanların hepsi için. Gerçekten basit. Benim için bu hikaye 2006'da başlamamıştı. Filistin'e gittiğimde Apartheidi uygulamalı gördüm. Hatta yollarda bile "Vay canına bu çok garip bilirsiniz orası çok güzel. Ama sadece Yahudiler için. "Saçmalama" Evet gerçekten öyle. Eğer Yahudi değilseniz bu yoldan geçemezsiniz. "Şaka yapıyorsun" Hayır yapmıyorum. Kahretsin. Nöbetçi askerler geçmemiz gereken tüm kavşak ve yerleşimlerde konumlandırılmış. 10 yaşındaki çocuklara ve hatta İngiliz pasaportumla bana bile aşağılık gibi davranıyorlardı. Sonra düşündüm. Vay anam!

EĞER BANA BÖYLE DAVRANIYORLARSA…

Filistin'e gittiğinde İsrail polisinin kötü davranışına şahit olduğunu söyleyen Waters, "Eğer bana böyle davranıyorlarsa Filistinlilere nasıl davrandıklarını hayal edin. Ve onları gördüm. Bu vicdansızlık. Onları orta yerde öldürüyorlar. Onları bombalıyorlar. Ben de bunu ortaya çıkarmak için elimden gelen her şeyi yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim. Ve böylece İngiltere ve Kuzey Amerika'daki sıradan insanların gözleri ırkçı İsrail devletinin kötülüklerine karşı açılır. Mavi ve beyaz bayraklarıyla eşkıyalar ordusunu gördüğümde Bayrak Günü'nde Kudüs'ün Eski Şehri'nde baskın yaparken kendi sokağına çıkmaya cesaret eden bütün Filistinlileri döverken ve "Arapları öldürün" diye İsrail bayraklarıyla sokaklarda yürüyorlardı. Ve kimse 'bunu diyemezsin' demiyor. Bu bir nefret suçu. Benim Filistin halkını savunmam şunlardan daha fazla şiddet içeriyor" ifadelerini kullandı.

ALKIŞLANACAK HAREKET: KONSERİNDE FİLİSTİN BAYRAĞI AÇTI

Waters, geçtiğimiz günlerde de konserinde Filistin bayrağı açarak, Hamas'ın İsrail'in zulmüne direniş olarak başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna destek verdi.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0