Angelina Jolie İsrail'e çanak tutanlara ateş püskürdü: Ateşkesi engelleyen liderler suça ortak

Dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Angelina Jolie, katil İsrail'in Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıya ateş püskürdü. Ateşkes çağrısında bulunan ünlü aktris, ateşkes dayatmasına engel olan dünya liderleri için 'soykırıma destek veren suçlular' tanımını kullandı.

İsrail'in Gazze'deki "insanlık suçu savaş politikası" dünyanın dört bir yanından tepki toplamaya devam ediyor. Binlerce masumu katleden ve neredeyse soykırıma varan saldırılarına hız kesmeden devam eden İsrail, önceki gün Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na saldırı düzenledi.

Gazze

Gazze

100 kişinin hayatını kaybettiği ve kampta bulunan sivil yerleşim yerlerinden 6 Blok Mahallesi'nin tamamen yerle bir olduğu rezil saldırı sonrası dünyaca ünlü oyuncu ve eski Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, ateşkes çağrısında bulundu.

Angelina Jolie

Angelina Jolie

"MİLYONLARCA FİLİSTİNLİ SİVİL CEZALANDIRILIYOR"

Gazze'nin son 20 senedir açık hapishane olduğunu ve bugün hızlı bir şekilde toplu mezara dönüştüğünü dile getiren ünlü yıldız, "Dünya olup bitenleri izlerken ve birçok devletin aktif desteğiyle, milyonlarca Filistinli sivil, uluslararası hukuka aykırı olarak gıda, ilaç ve insani yardımdan mahrum bırakılırken toplu halde cezalandırılıyor ve insanlıktan çıkarılıyor." diyerek isyan etti.

Angelina Jolieden Filistin açıklaması

Angelina Jolieden Filistin açıklaması

"ATEŞKES DAYATMASINI ENGELLEYEN DÜNYA LİDERLERİ BU SUÇA ORTAK"

Yaşanan dramın sonlanması için ateşkes çağrısında bulunan Jolie, "İnsani ateşkes talebini reddedip, BM Güvenlik Konseyinin her iki tarafa da ateşkes dayatmasını engelleyen dünya liderleri bu suçlara ortak olmaktadır." şeklinde konuştu.

Cibaliya Mülteci Kampı

Cibaliya Mülteci Kampı

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin lüks araçlarına polis el koydu!

İLİŞKİLİ HABER

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin lüks araçlarına polis el koydu!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0