Barış Manço'nun eşi Lale Manço'dan Vefa Ödülü açıklaması! "Her şeyiyle bu ödülü hak etti"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan 2023 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri bu sene de yeni sahiplerini buldu. Güçlü sesi ve eskimeyen şarkılarıyla anılmaya devam edilen ünlü sanatçı Barış Manço ise bu ödüller arasında Vefa Ödül'üne layık görüldü. Barış Manço'nun eşi Lale Manço, alınan Vefa Ödülü hakkında ilk kez konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2023 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahipleri bu sene de yine alanında büyük başarılara imza atmış isimlere layık görüldü. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri arasında ünlü sanatçı Barış Manço, Vefa Ödülüne layık görüldü. Ünlü sanatçının eşi Lale Manço ise alınan ödül üzerine röportaj verdi. Cumhuriyet'in 100. Yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından böyle değerli bir ödülü aldıklarından dolayı ailece çok mutlu olduklarını dile getiren Lale Manço; "Barış Cumhuriyet aşığı, vatansever biriydi." şeklinde konuştu. 

Barış Manço

Barış Manço

VEFA ÖDÜLÜ'NÜ BARIŞ MANÇO ALDI!

Bilim dalında Süleyman Uludağ, kültür alanında Ali Birinci, müzik alanında Emel Sayın, resim alanında İlhami Atalay, karikatür alanında Hasan Aycın, sinema alanında Sami Şekeroğlu, dijital sanat alanında Refik Anadol, mimari alanda Sinan Genim, edebiyat alanında da Nazan Bekiroğlu'nun layık görüldüğü Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nde Vefa Ödülleri de Attila İlhan, Barış Manço, İsmail Hakkı Uzunçarşılı, Muhsin Ertuğrul ve Samiha Ayverdi gibi ülkemizde büyük iz bırakmış kıymetli isimlere değer görüldü.

Barış Manço

Barış Manço

"50 YIL ÖNCE ÜLKESİNE OLAN SEVGİSİNİ ANLATAN ŞARKI YAPTI"

Barış Manço'nun 50 yıl önce yazdığı 'Kayaların Oğlu 2023' şarkısı hakkında konuşan Lale Manço, şarkının şu an yaşanıyor olması karşısında şaşkınlığını dile getirdi. Lale Manço, röportajı sırasında "Barış'ı kaybedeli 24 yıl oldu. Bugün yaşasaydı 80 yaşındaydı. Barış Cumhuriyet aşığı, vatansever biriydi. Ülkesine olan sevgisini anlatan 'Kayaların Oğlu 2023' şarkısını yaptı 50 yıl önce. 'Kayaların Oğlu 2023'ün sözlerine baktığınızda da Barış'ın ülkesine ne kadar bağlı bir sanatçı olduğunu gösteriyor." şeklinde konuştu. 

Lale Manço

Lale Manço

"CUMHURİYETE OLAN İNANCIYLA ÜLKEMİZİN DEĞERİDİR"

Barış Manço'nun her şeyiyle bu ödülü hak ettiğini söyleyen Lale Manço, Cumhurbaşkanlığı'na ayrıca teşekkürlerini dile getirdi. Lale Manço; "Barış 100. Yılındaki Türkiye hayalini bu şarkıyla anlatmıştı. Tam da onun hayal ettiği yılda Cumhurbaşkanlığı tarafından böyle önemli bir ödülün verilmesi beni çok gururlandırdı. Barış Türkiye'nin, bu cumhuriyetin yaratmış olduğu gerçek değerlerden biridir. Vatanseverliğiyle, halka olan sevgisiyle, cumhuriyete olan inancıyla ülkemizin değeridir. Barış Manço'nun her şeyiyle bu ödülü hak ettiğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı'na da ödülü Barış Manço'ya değer gördükleri için çok teşekkür ediyorum." dedi. 

Murat Kekilli'den dikkat çeken paylaşım! "Bütün dünyaya umut veriyor!"

İLİŞKİLİ HABER

Murat Kekilli'den dikkat çeken paylaşım! "Bütün dünyaya umut veriyor!"
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0