Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı çıkartıldı! "Bunlar iddia"

'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan on beşer yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Ebru Şallı'nın eşi iş insanı Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Sanıkların ifadesi üzerine mahkeme heyeti, sanık Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmederek Uğur Akkuş'un mahkemeye zorla getirilmesini kararlaştırdı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Kripto para ticareti vaadiyle iki kişiyi 500 bin dolar dolandırdığı iddia edilen Ebru Şallı'nın eşi iş insanı Uğur Akkuş, hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan on beşer yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 4 sanık oku Uğur Akkuş'a çevirdi.  İlk etapta güven sağlamak amacıyla 2 bin 500 dolar tutarındaki kripto parayı müşteki Anvar M'nin hesabına aktardığını dile getiren sanıklar müştekileri ikna ederek 497 bin 500 doları Uğur Akkuş'a elden teslim etmelerini sağladıklarını iddia ediyor.

SANIKLAR İFADE VERDİ!

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Abdullah Alkreish, Feyza Betül Köksal ve Ercan Eşkin ile tarafların avukatları katılırken, müşteki Ömer A. da oradaydı. Duruşmada savunma yapan Abdullah Alkreish, sanık Uğur Akkuş'la 'Turan' adıyla yazar olarak bildiği kişi aracılığıyla tanıştığını ifade ederek, 23 Mayıs'ta Uğur Akkuş'la görüştüğünü dile getirdi.

Ebru Şallı ve Uğur Akkuş

Ebru Şallı ve Uğur Akkuş

"LİNK ÇALIŞIYORDU!"

İletişimlerini Uğur Akkuş'un yanında çalışan Eyüp isimli kişiyle devam ettirdiklerini, güven sağlamak amacıyla 5 bin dolarlık çalışma yaptıklarını ve bu işlemin başarılı olduğunu anlatan Abdullah Alkreish, Eyüp isimli kişinin kendisine verdiği kripto para platform linkini Dubai'de çalışan arkadaşına kontrol ettirmek amacıyla gönderdiğini söyleyerek  söz konusu linkin doğru çalıştığının tespit edildiğini belirtti.

Uğur Akkuş

Uğur Akkuş

TALİMAT VERİP ORTADAN KAYBOLMUŞ!

Eyüp isimli kişiden randevu alarak söz konusu iş yerine müştekilerle gittiklerini söyleyen sanık Abdullah Alkreish, bu görüşme sırasında önce 10 dolarlık, daha sonra da 2 bin 500 dolarlık işlem yaptıklarını ve söz konusu kripto para adresinin o sırada doğru çalıştığını söyledi. Uğur Akkuş'un yanında çalışan kişilere 'parayı bankaya götür' talimatını vermesinin ardından Uğur Akkuş'un da ofisten çıktığını, ancak saatlerce beklemelerine rağmen geri dönmediğini söyleyen Abdullah Alkreish; "O esnada ben, Eyüp ve diğerleri temasa geçtik. Bazen telefonları kapatıyor, bazen açıyordu en son da 497 bin 500 dolarlık bir makbuz gönderdi ama daha sonra bu makbuz da sahte çıktı. Hesaba para da gelmedi." şeklinde ifade verdi. 

Uğur Akkuş

Uğur Akkuş

"SİSTEMDE ARIZA OLDU, SIKINTI YOK!"

Uğur Akkuş'un paranın hesaba yatmaması üzerine kendilerini "Sistemde arıza oldu, sıkıntı yok, yarın mutlaka hesabınıza düşecek, yarın 10 gibi gelin eğer bir zararınız varsa ödemeye hazırım." şeklinde konuştuğunu dile getiren Abdullah Alkreish, oyalandıklarını bu süre zarfında anladığını söyledi. 

Ebru Şallı ve Uğur Akkuş

Ebru Şallı ve Uğur Akkuş

TASARLANMIŞ BİR DOLANDIRICILIK!

Söz konusu durumun ardından kendilerinin Uğur Akkuş'u iş yerine çağırdıklarını ancak gelmediğini, daha sonra da Akkuş'un Fransa'ya kaçtığını iddia eden Abdullah Alkreish'in ardından Müşteki Ömer A. konuştu. Duruşması sırasında, Canberk isimli arkadaşının kendisini sanık Abdullah Alkreish ile tanıştırdığını, olayın tasarlanmış dolandırıcılık olduğunu söyleyen Ömer A. söz konusu iş yerine gittiklerinde Akkuş ve ortaklarıyla konuştuklarını, kendilerine kripto paranın beş dakika içinde hesabında olacağının söylendiğini dile getirdi. 

Uğur Akkuş

Uğur Akkuş

"'BEŞ DAKİKAYA GELİYORUM' DEDİ VE KAÇTI"

Ömer A. duruşma sırasında "Diğer sanıklar geldi. Sonra parayı götürdüler, bizi beklettiler, bekledik. Uğur 'Beş dakikaya geliyorum' dedi, kaçtı, gitti. 'Biz banka üzeri yapıyoruz.' dedi. 'Buradan çıkmazsan polis zoruyla seni çıkarırız.' diye beni tehdit ettiler. Onlar çağırmadan ben polis çağırdım. 100-150 bin dolarlık zararım var. Daha sonra bize 'Bizi şikayet etmeyin hem paranızı veririz hem arabamızı alırız.' dediler. Ne araba alındı ne param verildi." ifadelerini kullandı.

Ebru Şallı ve Uğur Akkuş

Ebru Şallı ve Uğur Akkuş

"BİR BİLGİM YOK"

Ebru Şallı Akkuş'un aynı binadaki farklı iş yerinde marka koordinatörü olarak çalıştığını dile getiren Sanık Feyza Betül Köksal da  olay günü sanık Akkuş'un iş yerinde muhasebecisinin olmaması üzerine kendisini arayarak bankaya gitmesini istediğini anlattı. Sanık Feyza Betül Köksal, olayın bilgisi dahilinde olmadığını savundu.

Uğur Akkuş

Uğur Akkuş

"SANIKLAR VE MÜŞTEKİLER KENDİ ARASINDA ANLAŞMIŞ"

Uğur Akkuş'un avukatı Büşra Çilingir, müvekkiline kendilerinin de kolay ulaşamadığını söyleyerek, bir sonraki duruşmada Uğur Akkuş'un geleceğini bildirdi. Söz konusu maddi zararın giderildiğini savunan avukat Büşra Çilingir, haziran ayında sanıklar ve müştekilerin anlaştığını iddia etti.

Uğur Akkuş

Uğur Akkuş

YAKALAMA KARARI ALINDI!

Cumhuriyet savcısının, sanık Uğur Akkuş hakkında savunmasının alınmasına yönelik zorla getirme emri talep etmesinin ardından mahkeme heyeti, sanık Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. Müşteki Ömer A'nın davaya katılma talebinin kabulünü açıklayan mahkeme heyeti, müşteki Anvar M'nin de duruşmaya zorla getirilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

Uğur Akkuş yakalama kararı

Uğur Akkuş yakalama kararı

SUÇU BASINA ATTI!

Yakalandığı sırada basını hedef alan açıklamalarıyla gündem olan Uğur Akkuş, bu durumda olma sebebinin basın mensupları olduğunu söyledi. İddialar üzerine haber çıkarıldığını dile getiren Uğur Akkuş, basın muhabirine karşı asabi tavrı ile dikkat çekti. Uğur Akkuş; "İfademi verip çıkacağım." diye bağırdığı sırada zorla arabaya bindirildi. 

Arda Turan dolandırıldığı fiyatı söyledi! Futbol camiası mahkemede yüzleşti

İLİŞKİLİ HABER

Arda Turan dolandırıldığı fiyatı söyledi! Futbol camiası mahkemede yüzleşti
Ceza evinde olan Dilan Polat hamile mi? İlk açıklama geldi

İLİŞKİLİ HABER

Ceza evinde olan Dilan Polat hamile mi? İlk açıklama geldi
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0