ABD'li oyuncu Cyntia Nixon Beyaz Saray'ın önünden Filistinliler için seslendi!

ABD'li oyuncu Cyntia Nixon ve bir grup aktivist Beyaz Saray'ın önünde Filistin için seslendi. Ateş kesin daimi olması için çağrıda bulunan Nixon,5- 5 gün sürecek açlık grevini başlattıklarını ifade etti.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

ABD'de siyasetçi, aktivist ve oyuncuların bulunduğu bir grup, Gazze'de kalıcı ateş kes için Beyaz Saray'ın önünde 5 gün sürecek açlık grevi başlattı. Gazze'de yaşanan bu soykırıma ses olmak için protesto ediliyor. Protesto edenlerin arasında dünyaca ünlü yıldız Cynthia Nixon yer alıyor.

ABD

ABD

Nixon Amerikalıların önce Şükran Günü ardından da Noel tatili nedeniyle dikkatlerinin Gazze üzerinden başka yere çekildiğini, Gazze'de ateşkes çağrıları konusunda kazanılan ivmenin kaybedilmesinden endişe ettiğini ifade etti.

"EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ ŞEY"

Gazze'de yaşanan bu soykırımı son 7 haftada yüzde 70'i kadın ve çocuk 15 bin kişinin öldürülmesini "eşi benzeri görülmemiş şey" olarak nitelendiren Nixon, "Filistinlilerin öldürüldüğünü, bombalandığını ama aynı zamanda da açlığa mahkum edildiğini vurgulamak için bu açlık grevini başlattık" dedi.

"DAİMİ BİR ATEŞ KESE İHTİYACIMIZ VAR"

New York eyalet Temsilciler Meclisi Üyesi Zohran Mamdani de yaptığı açıklamada, "Ancak daimi bir ateşkese ihtiyacımız var. Tüm ailelerin bir arada yaşadığı bir dünya için mücadele veriyoruz. Bunu başarmanın yolu da bombalamalar ya da savaş değil, ateşkestir." ifadelerini kullandı.

Yazar ve aktivist Sumaya Awad da Biden'ın, ABD'deki çoğunluğun "Gazze'de ateşkes" konusunda sesini dinlemediğini belirtti. Awad, "Burada açlık grevi yapmamızın, bu yolu izlememizin nedeni, tüm ülkede sokaklara dökülen yüz binlerce Amerikalının dinlenmediğini hissetmemiz." dedi.

Pınar Deniz'in nişan yüzüğü göründü! Yüzüğünün değeri...

İLİŞKİLİ HABER

Pınar Deniz'in nişan yüzüğü göründü! Yüzüğünün değeri...
İsrail ile Hamas arasındaki esir takası sonrası duygulandıran anlar! Filistinli genç koşarak...

İLİŞKİLİ HABER

İsrail ile Hamas arasındaki esir takası sonrası duygulandıran anlar! Filistinli genç koşarak...

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0