The Beatles'ın öldürülen üyesi John Lennon'un ölmeden önceki son sözleri ortaya çıktı!

The Beatles grubunun üyelerinden John Lennon takıntılı bir hayranı tarafından vurularak öldürülmüştü. Öldürüldüğü binanın resepsiyonunda çalışan kişi, Lennon'un vurulduktan sonraki son sözlerini anlattı.

Rock-pop tarzı müzikler üreten The Beatles grubu, 60'lı yıllara damgasını vuran müzisyenlerden. Ne var ki grubun birlikteliği çok uzun sürmedi ve 1970'te dağıldı. Yine de unutulmaz şarkılarıyla hâlâ bir neslin yâd ettiği müziklerden. Grubun üyelerinden John Lennon, 1980 yılında takıntılı bir hayranı tarafından vurularak öldürülmüştü. Sevenlerini çok üzen bu haberin ardından, olayın ayrıntıları bir türlü gün yüzüne çıkmamış ve çeşitli teoriler ortaya atılmıştı. Şimdilerde ise Lennon'un öldürüldüğü ana ilişkin bilinmeyenler oraya çıktı.

the beatles grubu

the beatles grubu

JOHN LENNON'UN VURULDUKTAN SONRAKİ SÖZLERİ ORTAYA ÇIKTI

John Lennon'un öldürüldüğü olaya ilişkin "John Lennon: Murder Without a Trial" (John Lennon: Duruşması Görülmeyen Cinayet) adlı bir belgesel hazırlandı. Kiefer Sutherland'ın anlatıcılığında hazırlanan belgesel, 8 Aralık 1980'de takıntılı hayranı Mark David Chapman tarafından vurulması ve olayın devamını araştırıyor. Belgesel henüz yayına girmedi ancak Independent Türkçe'nin aktardığına göre belgeselde John Lennon'un son sözleri ortaya çıkarıldı.

john lennon

john lennon

John Lennon'ın öldürüldüğü binanın resepsiyonunda çalışan Jay Hastings, vurulduktan sonra Lennon'u görmüş ve onunla ilgilenmiş. Hastings o anları şöyle anlattı: "Koşarak yanımdan geçiyor. 'Vuruldum' diyordu. Ağzından kan geliyordu. Öylece yere yığıldı. Onu kısmen sırt üstü yatırdım ve gözlüklerini çıkarıp, masanın üzerine koydum. Eşine, 'Ambulans çağırın, ambulans çağırın, ambulans çağırın! diye bağırıyordu".

John Lennon'un vurulma anını gören taksi şoförü Richard Peterson ise olayı şöyle anlattı: "Lennon içeri girerken bir genç 'John Lennon' diyor. Tıknaz bir adamdı. Taksimin ön camından ona bakıyorum. Ona ateş etmesini izliyorum. Bu adam az önce John Lennon'ı vurdu. Film çektiklerini sandım ama ışık, kamera ya da başka bir şey görmeyince durumun farkına varıp 'Hey, bu film değil' dedim."

Lennon'u öldüren Mark David Chapman'ın şartlı tahliye başvurusu yaparken avukatlarıyla arasında bir konuşma geçmiş ve bu konuşmanın ses kaydı da belgeselde yer alıyor. Chapman, Lennon'u neden vurduğu sorusuna grubun All You Need Is Love adlı şarkısına atıfla cevap veriyor. "All You Need Is Love' (Tek İhtiyacınız Sevgi), bunu hiç duydunuz mu? Ben de buna şöyle cevap veriyorum; ihtiyacınız olan tek şey sevgi ve 250 milyon dolar... O gelmiş geçmiş en büyük, en sahtekâr kişi."

john lennon

john lennon

John Lennon: Murder Without a Trial belgeseli 6 Aralık'ta Apple TV'de yayınlanacak.

Adriana Lima'nın yeni tarzı dikkat çekti! Estetik iddiası üzerine...

İLİŞKİLİ HABER

Adriana Lima'nın yeni tarzı dikkat çekti! Estetik iddiası üzerine...
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Alucralı 5 ay önce

Bize ne bundan çok mu lazım kendi ülkemizden kültürümüzden sanatçıları tanıdık da bu mu kaldı..