Murat Göğebakan'ın hayatı beyazperdede! Hüzünlü hayat hikayesi sosyal medyada gündem oldu

Ünlü sanatçı Murat Göğebakan'ın hayatı beyazperdeye taşındı. Lösemiye bağlı ani kalp durması sonucu vefat eden sanatçının gözyaşları içinde okuduğu şarkısı tekrar gündem oldu.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

2002 yılında Ay Yüzlüm şarkısıyla hafızalara kazınan Murat Göğebakan, 2014 yılında lösemiye bağlı ani kalp durması nedeniyle hayatını kaybetmişti. Henüz 45 yaşındayken kansere yenik düşen sanatçı, unutulmaz şarkılarıyla hatırlanmaya devam ediyor. Ünlü sanatçı kansere yakalandığında şöyle söylemişti: "Ne yazık ki ülkemizde bu tehlikeyi yaşayan ya da bununla karşı karşıya kalan birçok insan var. Bu nedenle toplumsal bilinç oluşturulmalı. İnsanlar bu tehlikelere karşı mücadele etmeli. İnsan inanırsa başaramayacağı hiçbir şey yok". 2009 yılından itibaren kanserle mücadele eden Göğebakan'ın eşi Sema Bekmez, bu süreçte onu terk etmişti. Ayrılığın sebebi ise ihanet olarak öğrenilmişti. Bunun üzerine Murat Göğebakan, katıldığı bir televizyon programında, Kalbim Yaralı şarkısını gözyaşları içinde seslendirmişti. Ünlü sanatçının hüzün dolu hayatı beyazperdeye taşındı.

MURAT GÖĞEBAKAN'IN HAYATI FİLM OLDU

Lösemiye yenik düşen ünlü sanatçı 2014'te hayata veda etmişti. Göğebakan'ın hayata tutunma azmi, şarkıları, aşkı ve acı dolu hayatı film oldu. Filmde Ben Sana Aşık Oldum ve Vurgunum şarkılarıyla milyonlarla buluşması, seyircisine, oğluna ve eşine vedası da anlatılıyor. Metronom Film Yapım ve CNS Productions'ın yapımcılığını üstlendiği film,  "Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı" 8 Aralık'ta seyirci karşısına çıkacak.

Murat Göğebakan

Murat Göğebakan

KALBİM YARALI ŞARKISINI AĞLAYARAK OKUMUŞTU

Hastalığı, eşinin onu terk etmesi gibi acı olaylardan sonra çıktığı bir programda şarkı söyleyen Murat Göğebakan, Kalbim Yaralı şarkısını gözyaşları içinde okumuştu. Göğebakan'ın o şarkısı tekrar sosyal medyada gündem oldu.

MURAT GÖĞEBAKAN KİMDİR?

Murat Göğebakan 1968'de Adana'da dünyaya geldi ve çocukluğu ailesinin işi dolayısıyla Almanya ve Adana'da geçti. Lise eğitimi dahil Adana'da okuyan sanatçı, üniversite için Ankara'ya geldi. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan 1986'da mezun olduktan sonra  Çukurova Üniversitesi'nde öğretim görevli oldu. Aynı yıllar dergah eğitimi alarak gitar dersleri verdi. 1995'te hayalini kurduğu işi yapmak için İstanbul'a gelen sanatçı, iki yıl sonra "Ben Sana Aşık Oldum" şarkısını yaparak sanatını sanatseverlerle buluşturdu. İlk albümü büyük bir çıkış yakaladı.

"Hasan'dan Olma Hatice'den Doğma" isimli bir kitap çıkaran Göğebakan, bu kitabında kendisini anlatmıştı. Anne ve babası Almanya'ya işçi olarak gidince babaannesiyle büyüyen sanatçı, anne ve babasını ilk kez 5 yaşında görmüş. Kitabında şöyle anlatıyor:

"Henüz bir bebektim ebeveynlerimden ayrıldığımda. Beni babaannemlere emanet ederek gitmişler. Bir süre sonra kız kardeşim doğdu ve o da benimle aynı kaderi paylaştı.Uzun yıllar boyunca babaannemlerde kaldım. Annem ve babamı hatırladığım kadarıyla ilk kez beş yaşımdayken gördüm. Çok uzun yıllar hem de belki onlara en çok ihtiyaç duyduğum yaşlarda ayrı kalmış olsam da onlardan, ben onları çok seviyorum."

Ben Bu Cihana Sığmazam’a bomba transfer! Emir Gardaşov karakteriyle hayran bıraktı

İLİŞKİLİ HABER

Ben Bu Cihana Sığmazam’a bomba transfer! Emir Gardaşov karakteriyle hayran bıraktı
Sadri Alışık'ın torunu sosyal medyada gündem oldu! Dedesi ve babası gibi...

İLİŞKİLİ HABER

Sadri Alışık'ın torunu sosyal medyada gündem oldu! Dedesi ve babası gibi...
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Cenk Yakın 5 ay önce

Allah rahmet eylesin,,,, güzel insan güzel sanatçı idi....

ismail 5 ay önce

Bu şarkı çok ağır, anlayana !