Elif Buse Doğan Paris ve New York'a seslendirdiği türkülerle damgasını vurdu!

UNESCO 2023 Aşık Veysel Anma Yılı kapsamında Paris'te düzenlenen organizasyonda konser veren Elif Buse Doğan, sonrasında da Cumhuriyet'in 100. yıldönümü kutlamaları kapsamında New York'ta Carnegie Hall'da sahne aldı.

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2023 yılı Aşık Veysel Anma Yılı olarak seçildi. Aşık Veysel'in 50. yıl dönümü dolayısıyla UNESCO tarafından Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri Programına da alınmıştı. 2009'da UNESCO "Âşıklık Geleneği"ni İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesi'ne eklemişti. Bu bağlamda Cumhurbaşkanlığı, UNESCO ile ilişki kurarak Aşık Veysel'i dünya genelinde anmaya karar vermişti. UNESCO 2023 Aşık Veysel Anma Yılı kapsamında Paris, birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Elif Buse Doğan

Elif Buse Doğan

ELİF BUSE DOĞAN PARİS'TE VE ARDINDAN NEW YORK'TA TÜRKÜLERİMİZİ SESLENDİRDİ

Elif Buse Doğan, geçtiğimiz hafta Aşık Veysel Anma Yılı etkinliklerinde Paris'te konser vermişti. Paris'te usta halk ozanlarının eserlerini seslendiren sanatçı, sonrasında Amerika'ya geçti. 15 Aralık'ta New York'taki Carnegie Hall'de sahne alan Doğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı dolayısıyla T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. New York Başkonsolosluğu ve Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin (TASC) destekleriyle düzenlenen gecede türküler okudu.

Elif Buse Doğan

Elif Buse Doğan

Gecede büyük ilgiyle karşılanan Elif Buse Doğan, senfoni orkestrası eşliğinde eserler seslendirdi. New York'taki konser sonrası konuşan sanatçı, "100 Yıllık Türküler projesi kapsamında dünyanın en prestijli salonlarından Carnegie Hall’da senfoni orkestrasıyla birlikte türküler söylemek onur vericiydi. New York’ta yaşayan Türklerle birlikte Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını coşkuyla kutladık. Biz gençler olarak Cumhuriyetimizin temel değerlerini daha da güçlendirmek için hep birlikte her zaman her yerde çalışacağız. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve vatanımız için canını veren tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum." dedi.

Organizasyonun ardından New York'u gezen sanatçı, çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı.

Emine Erdoğan'dan Türk-Macar Kültür Yılı'na özel ziyaret!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'dan Türk-Macar Kültür Yılı'na özel ziyaret!
Ünlü isimlerin vize krizi! Havalimanında zor anlar yaşattıılar

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü isimlerin vize krizi! Havalimanında zor anlar yaşattıılar
Nefes - Yer Eksi İki filmi haftanın en iyi açılış yapan filmi oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Nefes - Yer Eksi İki filmi haftanın en iyi açılış yapan filmi oldu!
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0