Aydın Aydın Erik Dalı'nı Kürtçe'ye çevirdi!

Ünlü türkücü Aydın Aydın, dillerden düşmeyen Erik Dalı şarkısını Kürtçe olarak yeniden söyledi. Erik Dalı'nın Kürtçe versiyonunun klibi için de ünü ülke sınırını aşan Sofi Ömer ile kamera karşısına geçti.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

düğünlerin aranan ismi Sofi Ömer lakaplı Ömer Çelik, bu günlerde İlklerin adamı olan ve bir çok sosyal sorumluluk projesine imza atan ünlü türkücü Aydın Aydın, milyonlarca dinlenen Erik Dalı'na Kürtçe söz yazarak klip çekti. İkilinin klibi geniş yankı uyandırdı.

"SAVAŞ YETER, HALAY ÇEKİP BAL VE CEVİZ YİYELİM"

Klip için Sofi Ömer ile kamera karşına geçen Aydın Aydın, Ankara Misket Havası ile Hakkari'nin Şeyxanisini harmanlayarak ortaya izlenmesi doyumsuz görüntüler çıkardı. Klip sonunda Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı ile habercilerin karşısına geçen Aydın Aydın ve Sofi Ömer, kültürlerin kaynaşması için çağrıda bulundu. İlk olarak Kürtçe konuşan Sofi Ömer "Savaş yeter, Halay çekip bal ve ceviz yiyelim" dedi.

Belediye Başkanı Tahir Saklı "Bölgemizin kültürüne büyük katkısı olan Türkücü Aydın Aydın ve halayımızın zengin figürlerini dünyaya tanıtan Sofi Ömer ile birlikteyiz. Onlarla burada dünyaya sesleniyoruz; Savaşmayalım halay çekelim. Her memleketin kendine göre bir değeri var, sanatçımız Erik Dalı parçasını Kürtçeye çevirdi. Bizde Erik Dalına cevizimizi balımızı katarak daha güzel anlamlar katacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

Yaptığı sıra dışı şarkılar ve dikkat çektiği konularla gündem olan türkücü Aydın Aydın daha önce koronavirüs, susuzluk, çevre kirliliği, obezite, sigara, trafik canavarı, kadına şiddet ve faydalı besinlerle ilgili türkü yapmıştı.

Adnan Oktar'ın örgütünde yer alan Acun Ilıcalı'dan yıllar sonra gelen itiraf!

İLİŞKİLİ HABER

Adnan Oktar'ın örgütünde yer alan Acun Ilıcalı'dan yıllar sonra gelen itiraf!
Gazzeli kız çocuğu dünyaya seslendi! "75 gündür..."

İLİŞKİLİ HABER

Gazzeli kız çocuğu dünyaya seslendi! "75 gündür..."

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0