RTÜK cezasız bırakmadı! Kızıl Goncalar'a RTÜK’ten ağır yaptırım!

RTÜK, gelen 31 bin şikâyet üzerine Kızıl Goncalar dizisini gündeme aldı. Üst Kurul, yayıncı kanala 2 kez program durdurma ve üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Haftalık olağan toplantısını yapan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, izleme raporlarını görüştü. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Fox TV’nin hedefteki dizisi ‘Kızıl Goncalar’a yüzde üç idari para ve iki kez program durdurma cezası verdi.

KIZIL GONCALAR'A PROGRAM DURDURMA CEZASI!

Son günlerin tartışmalı dizisi “Kızıl Goncalar” da Kurulun gündemindeydi. 

Üst Kurul, vatandaşlardan gelen 31 binin üzerinde şikâyet üzerine söz konusu dizi hakkında hazırlanan izleme raporunu detaylı olarak ele aldı.

Dizide geçen diyaloglarda İslam’a ve Müslümanlara yakışmayacak sıfatların dindar görünümlü karakterler için kullanılması ve dini hassasiyetlere sahip toplum kesimlerinin aşağılandığı sahneler RTÜK tarafından yayıncılık ilkesi ihlali olarak değerlendirildi.

6112 sayılı Yasa’da geçen "Yayın hizmetleri,….toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" hükmünü ihlal eden yayıncı FOX’a üst sınırdan idari para cezası ve 2 kez program durdurma yaptırımı uygulandı.

FOX’A “ORTA SAYFA”DAN DA MÜEYYİDE UYGULANDI!

RTÜK, Doğan Şentürk’ün moderatörlüğünü yaptığı “Orta Sayfa” programını inceledi. Şentürk’ün eleştiri sınırlarını aşan, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve hükümetini itibarsızlaştırıcı yorumlarını irdeleyen Üst Kurul Üyeleri, programdaki ifadelerin Yasa ihlali olduğuna karar verdi. Yayıncı televizyon FOX hakkında üst sınırdan idari para cezası kararı verildi.

TGRT HABER’İN FUTBOL PROGRAMI DA CEZA ALDI

“Stüdyoda Futbol” isimli yayını ele alan Üst Kurul, programda hakem camiasını töhmet altında bırakan, herhangi bilgi ve belgeye dayanmaksızın hakemleri suçlayan ifadeleri Yasa ihlali olarak değerlendirdi.

Yasa’nın 8. Maddesinde yer alan "Yayın hizmetleri,…. Tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini esas almak ve toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olmamak zorundadır; soruşturulması basın meslek ilkeleri çerçevesinde mümkün olan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlanamaz” hükmü ihlal eden TGRT Haber’e üst sınırdan idari para cezası verildi.

KURUL’DAN KAHVE REKLAMI YAPAN TGRT HABER’E İKİNCİ CEZA ÇIKTI

TGRT’nin hafta sonu haber bülteninde spikerin masasında bulunan markalı kahve bardağı ceza getirdi.

RTÜK Kanunu’nda bulunan “yayınlarda gizli ticari iletişime yer verilemez.” hükmünü ihlal eden yayın için TGRT Haber’e üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uygulandı.

SINIRLARI ZORLAYAN NETFLİX UNUTULMADI

RTÜK’ün son toplantısında Türkiye’de dijital yayıncılık yapan uluslararası yayın kuruluşları da masadaydı.

Üst Kurul, İspanya yapımı "Pieles” isimli filmde bir genel evde geçen ahlak dışı sahneler nedeniyle, Netflix yayın platformuna idari para ve katalogdan çıkarma cezası verdi.

RTÜK KADİR ÇÖPDEMİR’İN AHLAKSIZ SÖZLERİNİ AFFETMEDİ

Yaptığı Yasa ihlalleriyle yaptırım kararlarına konu olan radyocu Kadir Çöpdemir huyundan vazgeçmeyince RTÜK engeline takıldı.

Türkçe’yi adeta katleden Çöpdemir, yayında dile getirdiği galiz küfürle RTÜK’ten üst sınırdan ceza yedi.

Programında açık bir şekilde küfür eden sunucu Kadir Çöpdemir’in yayını için SHOW Radyo hakkında ağır idari para cezası yaptırımı kararı alındı.

RTÜK, Cadde TV ve İlke TV’deki ihlallere de yaptırım uyguladı.

Kurtlar Vadisi'nin meşhur otelinin sahibi Serdar Sözbir'e kurşun yağmuru! "Durumu daha iyi"

İLİŞKİLİ HABER

Kurtlar Vadisi'nin meşhur otelinin sahibi Serdar Sözbir'e kurşun yağmuru! "Durumu daha iyi"
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0