Fenomen Kıvanç Talu ve Beril Talu çifti tutuklandı! İfadelerinde çarpıcı detaylar ortaya çıktı

Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve Beril Talu İstanbul Havalimanında yakalanarak sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Çiftin verdikleri ifadede 6 milyon detayı ve Gürcistan'a kaçma hikayeleri dikkat çekti. İşte Talu çiftinin davasında ortaya çıkan yeni gelişmeler...

Var Böyle Tipler adlı hesabıyla çeşitli tiplemeler yaparak şöhret bulan Kıvanç Talu, sonrasında Çok Güzel Hareketler Bunlar 2'de de kısa bir süre yer almıştı. Sosyal medya fenomeni olan Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu hakkında 150 milyon lira vurgun yaparak yurt dışına kaçtıkları iddia edilmişti. Geri ödemek vaadiyle film çekeceğim diye insanların paralarını alan Beril Talu hakkında avukat Feyza Altun şöyle söylemişti: "Yapımcıymış kendisi, ‘Bana 300 bin TL lazım, 5 gün sonra bunu 350 bin TL olarak ödeyeceğim' diyor. Güvenle para gönderenler olmuş. Gerçekten de ödemiş bazılarına. Para kendisinden gitmiyor, insanlara ödetiyor. Başkalarının parasıyla kapatıyor açıklarını. Bazılarına da ‘Dur bekle sistemde paran işlesin, bu kadar faizi banka bile vermez".

Kıvanç Talu ve Beril Talu Gürcistan hikayesi

Kıvanç Talu ve Beril Talu Gürcistan hikayesi

TALU ÇİFTİ TUTUKLANDI

Yaklaşık 150 milyonluk vurgun yaparak yurt dışına kaçtığı söylenen Talu çiftinin, yapılan incelemeler sonucunda Gürcistan'a gittiği belirlenmişti. Haklarında yurt dışına çıkma yasağı konan Kıvanç Talu ve Beril Talu, geçtiğimiz gün Gürcistan'dan gelen uçakla İstanbul Havalimanına geldi. Havalimanı polisi tarafından pasaportlarına el konan çift, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından gözaltına alındı. Talu çiftinin ifadelerinde suçlamaları reddettiği ve "Biz onlardan borç para aldık. Asıl onlar tefecilik yaptılar. Asıl suçlu onlar" dediği öğrenildi.

Kıvanç Talu ve Beril Talu, "nitelikli dolandırıcılık" suçuyla sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Kıvanç Talu ve Beril Talu dolandırıcılık olayı

Kıvanç Talu ve Beril Talu dolandırıcılık olayı

Kanal D Haber'in aktardığına göre Kıvanç Talu, eşinin çalıştığı reklam ajansını suçlayarak şu ifadeyi verdi: "Eşim Beril Talu 10 yıldır çalıştığı reklam ajansından zorla istifa ettirildi. Bununla birlikte üzerine haksız bir borç yüklendi. Eşim de bu borç konusundaki alacaklılarla sektörde iş yapmaya devam edeceği için ve kendisi yüzünden bu insanların mağdur olmaması için bu borcu üstlendi. Başka şahıslardan reklam işlerinde kullanılmak üzere aldığı borç paralardan reklam firmasının ödemediği borçları ödemeye çalışıyordu".

İfade tutanağında yer alan tespitlere göre 6 ayrı kişi tarafından Beril Talu'nun hesabına yaklaşık 6 milyon TL para aktarılmış. Konuya ilişkin Beril Talu, "Bu paralar banka hesaplarıma reklam prodüksiyon işi ile ilgili ön avans ödemeleri için şahsı borç olarak gönderilmiştir" dedi.

Kıvanç Talu ve Beril Talu Tutuklandı

Kıvanç Talu ve Beril Talu Tutuklandı

GÜRCİSTAN'A KAÇIŞ HİKAYELERİ ORTAYA ÇIKTI

Talu çifti Gürcistan'a kaçış hikayelerini de anlattı. Verdiklerini ifadede "Borç para aldığım kişinin eşi Volkan Bey, beni 1 hafta 10 gün içinde bu parayı ödemezsem çocuğumun okulunu bulabileceğini, Türkiye'nin her yerinde beni bulabileceklerini söyleyerek tehdit etti. Ben ve eşim bunun üzerine çocuğumuzu güvenli bir yere bırakabilmek için yurt dışına çıkma kararı aldık." denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Bağırsağı çatlayan Kobra Murat göbek atarak taburcu oldu! O anlar sosyal medyada gündem oldu

Masaya dökülerek servis edilen yemek sosyal medyada bakın neye benzetildi!

İLİŞKİLİ HABER

Masaya dökülerek servis edilen yemek sosyal medyada bakın neye benzetildi!
Ece Erken çalıntı motosikletle yakalandığı iddialarını açıkladı! Soluğu mahkemede aldı

İLİŞKİLİ HABER

Ece Erken çalıntı motosikletle yakalandığı iddialarını açıkladı! Soluğu mahkemede aldı
ABD skandal olayla çalkalanıyor! Jeffrey Epstein fuhuş ağındaki isimler tek tek ifşa oldu

İLİŞKİLİ HABER

ABD skandal olayla çalkalanıyor! Jeffrey Epstein fuhuş ağındaki isimler tek tek ifşa oldu
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0