Yapay zeka dolandırıcılığının yeni hedefi olmuştu! Esra Erol yasal yollara başvurdu

Yapay zeka dolandırıcılarının yeni hedefi olan ünlü sunucu Esra Erol, o görüntülerin ardından yasal yollara başvurdu. Bir videosundaki konuşması yapay zeka dolandırıcıları tarafından değiştirilen Esra Erol, sahte video hakkında suç duyurusunda bulundu.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Dolandırıcıların yeni sistemi olan yapay zeka dolandırıcılığının yeni hedefi ünlü sunucu Esra Erol oldu. Daha önce cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesini yapay zeka ile değiştirmeye çalışan dolandırıcılar şimdi de ünlü sunucuyu kurban olarak seçti. Ünlü sunucunun daha önce çektiği bir videoyu yapay zeka yöntemiyle yeniden seslendiren Erol, görüntüsü ve sesinin kullanılarak insanların kandırıldığını öğrendiği gerekçesiyle yasal yollara başvurdu. Görüntülerde ünlü sunucunun görüntüleri kullanılarak bir yatırım fırsatı gibi yollarla insanları kandırıldığı görüldü. Yapay zeka yöntemi kullanılarak konuşmasının değiştirildiğini öğrenen Erol, sosyal medya hesabından dolandırıcılar tarafından hazırlanan görüntüyü ve videonun orijinal halini paylaştı.

YASAL YOLLARA BAŞVURDU!

Yasal yollara başvuran Esra Erol'un avukatı Hülya Kuran, yaptığı açıklamada "Kamuoyuna duyurulur... Sosyal medya ve bazı internet sitelerinde BOTAS'ın logosu ve müvekkil Esra Erol Özbir'in görselleri ve sesi kullanılarak hatta inandırıcılığı arttırmak adına deepfake yöntemiyle 'yatırım fırsat' gibi başlıklarla yayınlanan ilanlar, oltalama yöntemiyle dolandırıcılık girişimidir. Mali ve hukuki yönden suç teşkil etmektedir. Bahse konu internet siteleri ve hesaplar hakkında yasal işlemler ivedilikle başlatılmıştır. Dijital mecralarda, para kazandırma vaadiyle yürütülen bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine itibar etmeyiniz" ifadelerini kullandı.

Esra Erol

Esra Erol

Kanserle mücadele eden Tanyeli canlı yayında gözyaşlarına boğuldu! "Ben zatürre sanıyordum"

İLİŞKİLİ HABER

Kanserle mücadele eden Tanyeli canlı yayında gözyaşlarına boğuldu! "Ben zatürre sanıyordum"
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0