Kraliçe II. Elizabeth'in ölüm gününe dair bilinmeyenler gün yüzüne çıktı!

Kraliyet biyograficisi Robert Hardman'ın yazdığı yeni kitapta, 8 Eylül 2022 tarihinde hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth'in ölüm gününe dair bilinmeyen detaylara yer verildi.

Dünyanın en uzun süre tahtta kalan monark unvanını taşıyan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, 8 Eylül 2022 tarihinde 96 yaşında yaşama gözlerini yummuştu. Birçok sağlık sorunuyla mücadele eden ve bir süre inzivaya çekilen Kraliçe'nin ölüm haberi tüm dünyada geniş yankı uyandırırken ölüm sebebi 'yaşlılığa bağlı nedenler' olarak açıklanmıştı.

Kraliyet biyograficisi Robert Hardman'ın yazdığı "New King. New Court. Charles III. The Inside Story" isimli yeni kitapta Elizabeth’in ölümüne dair yeni detaylar ortaya çıktı. Hardman'ın kitabında yer alan bilgilere göre Kraliçe'nin o gün öleceğine dair hiçbir belirti yoktu. Bir kraliyet personelinin sözlerine atıfta bulunan kitapta Kraliçe'nin yaşlandığı ancak o gün ölmesi beklenmiyordu.

Kitaba göre; Kraliçe'nin oğlu Charles, o gün mantar toplamaya çıktı ve bu sürede Kraliçe’nin papazı ona İncil'inden okuyordu. Kısa bir süre sonra Kraliçe’nin doktoru apar topar odaya çağrıldı ve Charles'a da acil bir çağrı bırakıldı. Annesinin durumunu öğrenir öğrenmez geri dönen Charles'a o an ilk kez 'Majesteleri' şeklinde seslenildi. Charles o anda annesini kaybettiğini öğrendi.

Hardman kitabında "Artık dakika meselesiydi. Dr. Glass Kraliçe'nin yatak odasına ulaştığında Kraliçe'nin nefesi durmuş gibi görünüyordu. Bunu ancak bir doktor kesin olarak söyleyebilirdi. Sonunda doktor en kötü haberi doğruladı. Olayların sırasını gelecek nesiller için kaydeden kaydeden Sir Edward ile ölüm zamanını yazdılar. Şu anda Kraliyet Arşivleri’nde muhafaza ediliyor." 

"ACI ÇEKMEDİ"

Kitaba göre Kraliyet Arşivleri’ndeki notta şu ifadelere yer verildi:

"Ölüm saati 3.25. Çok huzurlu. Uykusunda. Öldü. Yaşlılık. Ölümün İskoçya'da kayıtlı olması gerekiyor. Saat 15.10'da katılıyorum. Hiçbir şeyin farkında değildi. Acı çekmedi."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Kar yağışı Rize'de böyle görüntülendi, sosyal medyada çok sayıda beğeni ve yorum topladı

Dünyanın en havalı semtleri açıklandı! Türkiye'deki o şehir listeye damga vurdu

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en havalı semtleri açıklandı! Türkiye'deki o şehir listeye damga vurdu
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

kamiloğlu 3 ay önce

oğlunun toplayacağı zehirli mantara gerek kalmamış