Ödüllü Japon yazardan ChatGPT itirafı! Meğer romanını böyle yazmış

Japonya'nın en prestijli edebiyat ödülünü kazanan Rie Kudan'ın yapay zeka kullanarak romanını yazdığı iddiaları sosyal medyada ortalığı karıştırdı. İnceleme başlatılan bu durum karşısında ünlü Japon yazar sessiz kalmadı ve açıklamasıyla herkesi şoke etti. İşte ünlü yazarın o itirafları...

Rie Kudan, fütüristik bir Tokyo'yu betimlediği The Tokyo Tower of Sympathy (Tokyo Sempati Kulesi) adlı romanıyla Japonya'nın en prestijli edebiyat ödüllerinden Akutagawa Ödülü’ne layık görüldü.

JAPON YAZAR İTİRAF ETTİ! 

Kudan, ödül aldığı kitabının neredeyse yüzde beşinin ChatGPT yapay zeka sohbet botundan kelimesi kelimesine kopyalandığını itiraf etti.

33 yaşındaki yazar çarşamba günü ödül töreninde yaptığı konuşmada jüri tarafından "kusursuz" olarak nitelendirilen kitabın yaklaşık yüzde 5'ini ChatGPT'nin ürettiği metni "kelimesi kelimesine" kullanarak yazdığını söyledi.

KİTABIN KONUSU

"The Tokyo Tower of Sympathy", yapay zeka konseptli fütüristik bir Tokyo'da geçiyor.Roman, suçlular için bir rehabilitasyon merkezi inşa eden mimar Sara Makina ile biyografisini yazan genç Takuto'yu konu alıyor.

Cumhurbaşkanlığı Orkestra Şefi Rengim Gökmen: "Devlete çok şey borçluyuz!"

İLİŞKİLİ HABER

Cumhurbaşkanlığı Orkestra Şefi Rengim Gökmen: "Devlete çok şey borçluyuz!"

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0