İranlı şarkıcılardan anlamlı istek! İran'dan Türkiye'ye uzanan kültür köprüsü

İran ile Türkiye arasındaki kültürel benzerlikler İranlıların Türk müziğine oldukça rağbet göstermesine neden oluyor. İranlı ünlü şarkıcılar da Türkiye’de konserler vererek iki ülke arasında kültür köprüsü olmak istiyorlar. Türkiye'de ilk kez konser veren İranlı sanatçıların açıklamaları herkesi duygulandırdı.

Geçmişten günümüze Türk müziği İran’da büyük ilgi görüyor. İran ile Türkiye arasındaki kültürel benzerlikler kendini en çok müzik alanında gösterirken, İran’da hemen hemen her adım başında Türkçe müzik yankılanıyor. Türk pop müziği ile İran pop müziği arasındaki benzerlikler, şarkıcılarının yaptıkları düetler ile iki ülke ortak noktada buluşuyor. Başkent Tahran’da düzenlenen ve binlerce bilet satışının yapıldığı pop konserlerinde İranlı ünlü sanatçılar Türkiye’de konserler vererek iki ülke arasında kültür köprüsü olmak istiyor.

Başkent Tahran’da konser veren İranlı ünlü sanatçı Ali Yasini, ilk yurtdışını konserini Türkiye’de verdiğini söyleyerek, “Benim için güzel bir tecrübeydi. Türkiye’yi özellikle İstanbul’u çok seviyorum. Oldukça canlı bir şehir. Yurtdışındaki ilk konserim Türkiye’deydi ve benim için eşsiz bir duyguydu. Türkçe şarkıları da çok seviyorum. Simge ve İbrahim Tatlıses'i beğeniyorum” dedi.

İran

İran

"TÜRKİYE HER GİTTİĞİNİZDE HATIRA BIRAKIYOR"

Bir diğer pop sanatçısı Sohrab Pakzad ise, "Türkiye, her gittiğinizde sizde bir hatıra bırakıyor. İstanbul çok güzel bir şehir. İstanbul dışında Antalya ve Bodrum’a gittim. İnsanları hem çok güzel hem de çok sıcakkanlı. Şu ana kadar Türkiye’de konser verme imkanım olmadı ancak umuyorum bir an önce orada konser verebilirim” dedi.

İran’daki konser turunun tamamlanmak üzere olduğunu belirten Pakzad, “Kanada, Avustralya, Avrupa ve ABD turları yapacağız. Dubai (BAE) ve Türkiye’de de konserlerimiz olacak” ifadelerini kullandı.

İranlı müzik organizatörü Milad Mahanrad ise ülkeler arasında farklı kültürel alanlarda özellikle müzik alanında geçişler olduğunu belirterek, "Müzik yıldızlarımız ile hali hazırda yurt dışı konser planları yapıyoruz. Özellikle Türkiye'ye yönelik konserler planlarımız arasında. İran halkı Türkiye halkını çok seviyor ve kültürlerimiz de birbirine çok yakın. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul’da 5 konser düzenledik ve diğer şehirlerde de en kısa sürede konserler düzenlemeyi istiyoruz" dedi.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0