Ali Burak Ceylan büyük alkış topladı! O depremzedeye köşkün kapısını açmış

Oyuncu ve yapımcı olarak tanınan Ali Burak Ceylan hareketiyle büyük alkış topladı. Geçtiğimiz sene Üsküdar'da cüzdanını düşüren Ceylan, cüzdanını kendisine getiren depremzedeye vefa borcunu en ihtiyaç duyduğu anda ödedi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

26 Ocak 2023'te Üsküdar meydanda bir cüzdan bulan depremzede öğretmen Muhammed Irmak, cüzdanın sahibi olan ünlü oyuncu ve yapımcı Ali Burak Ceylan ile iletişime geçerek cüzdanını teslim etti. Ceylan, cüzdanını kendisine teslim eden Irmak'a bir hediye vermek istediğini söylemiş fakat Irmak'ın hediyeyi kabul etmemesinin üzerine "Bir gün başın zora düşersen beni muhakkak ara" diyerek Irmak'ın yanında olduğunu belirtmiş. Olayın gerçekleşmesinden 2 hafta sonra meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş olan depreme Adıyaman'da yakalanan Irmak, depremde 10 akrabasını kaybetti ve teyzeleri ile dayıları evsiz kaldı. Depremzede Irmak çareyi, Ceylan'ı aramakta bulunca ünlü oyuncunun depremzede öğretmene en ihtiyaç duyduğu anda yardım eli uzattığı ortaya çıktı.

Ali Burak Ceylan

Ali Burak Ceylan

6 Şubat'ta yaşanan Asrın Felaketi'nden etkilenen depremzede Muhammed Irmak, yardım için Ali Burak Ceylan'a ulaştı. Depremzede Irmak'ın kendisine ulaşmasının ardından ise Ceylan, 4 aileye yuva olacak Suadiye'de bir arkadaşına ait olan pembe bir köşkü tadilata soktu. Ceylan ve arkadaşları, daha sonra depremzedelerin pek çok ihtiyacını karşılayacak ürünleri de aldı. 4 aile yaklaşık 20 kişi zorlu günleri burada atlatmaya çalıştı.

Ali Burak Ceylan o depremzedeye yardım eli uzattı

Ali Burak Ceylan o depremzedeye yardım eli uzattı

"4 AİLENİN ELİNDEN TUTTU"

Yaşadıklarını anlatan Irmak ise ünlü oyuncuya olan minnettarlığını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Adıyaman'da öğretmenim. Yarı yıl tatili için ailemin yanına İstanbul'a gelmiştim. Akşam saatlerinde Üsküdar'da bir cüzdan buldum. İnternetten araştırdığım cüzdanın sahibinin ünlü oyuncu bir olduğunu öğrendim. Sosyal medyadan ulaşamadım. Sonra sahibi olduğu yapım şirketinin web sitesi üzerinden telefonuna ulaştım. Kendisi hediye vermek istedi ama kabul etmedim. 'Bir gün dara düşersen ara beni' dedi. Yaşananlardan sonra 5 Şubat'ta Adıyaman'a döndüm. 12 saat sonra deprem oldu. Benim evim yıkılmadı ama akrabalarımdan göçük kalanlar ve hayatını kaybedenler oldu. 10 akrabam vefat etti. Teyzelerim ve dayılarım evsiz kaldı. Sonrasında Ali Burak Ağabey'i aradım. Sağ olsun bize yardımcı oldu. 4 ailenin, yaklaşık 20 kişinin elinden tuttu. Bebek mamasından ve bezine kadar aldılar. Artık yavaş yavaş düzenini kurup evden ayrılanlar oluyor."

"DUA EDENİ DE YARDIM ETTİ, KOLTUK YOLLAYANI DA..."

Ali Burak Ceylan ise konuyla ilgili olarak "Filmimin galasından çıktığım akşam cüzdanımı düşürmüşüm. Muhammed kardeşimiz de cüzdanımı bulmuş. O dönemde yapım şirketinin web sayfasını yaptırıyorum. Siteyi tasarlayan yanlışlıkla telefonumu da eklemiş. Muhammed de web sitesinden telefonuma ulaşmış. Beni aradığında şaşırmıştım; 'telefonumu nereden buldun' diye. İşte bizim yanlış dediğimiz bazı şeyler bazen böyle hayırlı işlerin gerçekleşmesine neden oluyor. Sadece ben değil, onlarca hayırseverle bir olup o köşkü tadilata soktuk. Dua edeni de yardım etti, koltuk yollayanı da... Ben sadece organizasyonu yapan ve görünen yüzü oldum." ifadelerini kullandı.

Ali Burak Ceylan ve Muhammed Irmak

Ali Burak Ceylan ve Muhammed Irmak

"RABBİM BİR DAHA YAŞATMASIN"

Sosyal medya hesabından bir video yayınlayan Ali Burak Ceyhan, bu işi tek başına yapmadığını belirterek sorumlu hissettiği konuları anlattı. Ceyhan şu ifadelere yer verdi:

"Bu videoyu kendimi mesuliyet altında hissettiğim için çekiyorum. Son dönemde aşırı yayılan bir video var Muhammet isimli depremzede kardeşimizin başından geçen olayı anlattığı bir video. Orada benden de bahsediyor. Anlattığı şeyler doğrudur ama bu videoyu çekmemin iki sebebi var... Birincisi Allah razı olsun o kadar çok dua geldi ki... Bu organizasyonu sadece ben yapmışım gibi bir algının olma ihtimalinden korktuğum için ve bazı yerlerde böyle geçtiği için buna bir açıklık getirmek istiyorum. Birincisi bu bizim için bir yardım, bir destek değildi. Bizim için bir borçtu, şerefli bir borçtu. Ben yada milyonlarca vatandaşımızın bu borcun gereğini yaptığı gibi ben ve dostlarım da o vakit elimizden geldiğince geleni yaptık. Ancak o köşkün bir sahibi vardı. O köşk Şehmus Üzüm isimli bir işadamı abimizin. Onunla bizi tanıştıran Ahlam isimli Filistinli bir arkadaşımız. Azra, Senem, Aykut, İlyas, Metin... Aklıma gelmeyen diğer bütün dostlarımız... Yol arkadaşlarımız... Aracıyla yardımları Avrupa'dan, Anadolu Yakası'ndan nokta nokta taşıyıp da ulaşması gereken yere götüren Muhammed isimli arkadaşımız; boyacı Emrah usta bir kuruş para almadan o evi boyayan, tadilatını yapan köşkün görevlisi Nedim Abi gelen aileye yardım etti. Yıkamacı abimiz, yatakları halıları ücretsiz yıkadı. Bunlar özel şeyler değil. Bunların altını çiziyor olmamın nedeni organizasyon içerisinde anılması gereken insanların da oluyor olduğunu sizin biliyor olmanız benim bütün duaları tek hak sahibi gibi olan bu durumdan kurtaracak ve beni vicdanen çok rahatlatacak. İkincisi dediği gibi 6 Şubat günü, sonrasında takip eden aylarda bugüne kadar eğer ki iyiliğin bir terazisi olmuş olsaydı ve bunun adı bir 'iyilik' olmuş olsaydı biz bunu borç diye nitelendiriyoruz ama iyilik olsaydı bunun gereğini milletimiz zaten çok daha fazlasıyla, abilerimiz, dostlarımız, arkadaşlarımız her yerde ve her zaman yapmaya devam ediyor, etti de. Bunun diğerlerinden bir farkı yoktu ama gelen duaları eğer ki bölüşmek gibi bir hakkım varsa organizasyon içindeki dostlarıma ve aynı zamanda 6 Şubat'tan bugüne kadar gereğini yerine getiren tüm milletimiz adına alıyor ve bölüşüyorum. Vicdanen bunları paylaşmak istedim. Dualarınız, yorumlarınız, takdirleriniz için de sonuna kadar şükürler olsun. Allah razı olsun diyorum. Bugğün 6 Şubat sene-i devriyesi... Rabbim bir daha aynı acıyı inşallah milletimize yaşatmasın. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara sabır diliyorum. Tez bir vakitte hayallerine kavuşup, hayatlarına devam etmelerini temenni ediyorum. Rabbim bir daha bu acıyı milletimize yaşatmasın."

Vizontele'nin Rıfat'ı Mesut Çakarlı'nın yeni işini duyunca çok şaşıracaksınız!

İLİŞKİLİ HABER

Vizontele'nin Rıfat'ı Mesut Çakarlı'nın yeni işini duyunca çok şaşıracaksınız!
Karsu depremde birçok akrabasını kaybetmişti! Şimdi ise Hatay'da yeni umutlar çoğaltmak istiyor

İLİŞKİLİ HABER

Karsu depremde birçok akrabasını kaybetmişti! Şimdi ise Hatay'da yeni umutlar çoğaltmak istiyor
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 9

o00 3 ay önce

İMTİHAN ! bu olsa gerek ? Rabbim kullarını her daim nasıl sınıyor !!! Eğer o cüzdanı vermese ! Bütün bu güzellikler olmayacaktı ?? Rabbim, imtihanını geçenler eylesin, İnşallah....

Ülkeci 3 ay önce

Allah teala her ikisindende razı olsun. Hayırlarının ebedi devam etmesi dileğiyle.

Tepki 3 ay önce

Kralsın..!

ahmet 3 ay önce

Rabbim herkesten razı olsun. Gönlü güzel insanların sayısını çoğaltsın.

İman 3 ay önce

Hala İNSAN görmek ne güzel.Allah razı olsun.

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun