2 yıl ömrü kaldı denilen Kral III. Charles'ın cenaze planları güncellendi!

İngiltere Kralı III. Charles'ın, ocak ayı sonunda prostat büyümesi nedeniyle tedavi gördüğü sırada yapılan testler Charles'ın kansere yakalandığını ortaya koydu. Kral'ın sağlık durumu hakkında soru işaretleri vatandaşları panik ederken Kral'ın sağlık durumunun 'söylenenden çok daha kötü olduğunu' ve kod adı 'Menai Köprüsü Operasyonu' olan cenaze planlarının 'güncellendiğini' bildirdi.

Dünyanın en uzun süre tahtta kalan monark unvanını taşıyan Kraliçe II. Elizabeth, 8 Eylül 2022 tarihinde hayata gözlerini yumdu. 70 yıllık taht serüveninin sonuna gelen kraliyet ailesi ise 64 yıl boyunca kral olmayı bekleyen III. Charles'ın hükümdarlığıyla köklü bir değişim yaşadı. İlginç alışkanlıkları ve ılımlı tavırlarıyla İngiliz halkının güvenini yavaş yavaş kazanmaya başlayan Kral III. Charles'tan kötü bir haber geldi.

İngiltere Kralı

İngiltere Kralı

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada İngiltere Kralı 3. Charles'ın kansere yakalandığı belirtildi. Kral’ın prostat büyümesi nedeniyle hastanede yaptırdığı testlerin ardından kanserin belirlendiğini ifade eden saray, kanserin evresi ve türü hakkında ayrıntı paylaşmadı. Ancak Charles'ın prostat kanseri olmadığı vurgulandı.

Kral III Charles

Kral III Charles

"KANSER ONU CANLI CANLI YİYOR"

Kral’ın tedavi konusunda olumlu düşündüğünü, mümkün olan en kısa zamanda kamu görevine dönmeyi beklediği açıklandı. Ancak endişeye neden olan yeni bir iddia İngiliz medyasından geldi. İngiliz In Touch dergisi, Kral'ın pankreas kanseri olduğunu belirtirken hastalığın çok hızlı yayıldığını iddia etti. In Touch dergisi, Kral Charles'ın iki yıl ömrü kaldığını ve Charles için cenaze töreninin bile hazırlandığını öne sürdü. Charles'ın hastalığının beklenenden çok daha hızlı ilerlediği duyurulurken, "Kanser onu canlı canlı yiyor" ifadelerine yer verildi.

CHARLES'IN DURUMU GİTTİKÇE KÖTÜLEŞİYOR

Tedavisi devam eden Kral'ın sağlık durumunun iyiye gitmesi beklenirken Daily Beast'ten Tom Sykes'ın haberine göre; yakın çevresi Charles'ın sağlığının 'iyi olmadığını' açıkladı. Kral'ın yakın bir dostunun "Herkes iyimserliğini koruyor ama Kral gerçekten çok hasta. Söylediklerinden çok daha kötü durumda." ifadelerini kullandığını iddia edilirken Charles'ın 'hastalığı yenmeye kararlı olduğunu ve bunun için her şeyi yaptıkları' dile getirildi.

Öte yandan kod adı 'Menai Köprüsü Operasyonu' olan, Kral'ın cenaze planlarının güncellendiği de öğrenilenler arasında yer alıyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ:

Buckingham Sarayı kaynaklarının İngiliz basınına sızdırdığı haberlere göre; Charles'ı asıl yıkan şey hastalığından çok eskisi kadar çalışamayacak olması. Çevresi tarafından işkolik olarak bilinen Charles'a yakın kaynaklar "Charles tedavi programını çok ciddiye alıyor ve bunu sürdürmek için de elinden geleni yapacak. Kişisel durumunun ulusun ve devletin başı olma rolünde çok fazla aksamaya neden olmaması için mümkün olan en kısa zamanda eski haine kavuşmaya çalışacak" değerlendirmesinde bulundu. 

PRENS WİLLİAM BABASININ PEK ÇOK GÖREVİNİ DEVRALMAYA BAŞLADI

Henüz 9 aydır tahtta olan Kral'ın hastalığı ülkede paniğe yol açarken tahtın bir numaralı varisi Prens William babasının birçok görevini şimdiden devralmaya başladı. Eski Liberal Demokrat lider Paddy Ashdown için de çalışmış olan Ian Patrick'i özel sekreteri olarak atayan Galler Prensi, olası bir ölüm haberi için kral olma yolunda yapılması gerekenler için sıkı bir hazırlık sürecine girdi.

Prens William

Prens William

KRAL'IN HASTALIĞI CAMİLLA'YI YIKTI

Kral'ın hastalığının teşhisinden en çok etkilenen kişi ise eşi Camilla oldu. Aileyi yıllarca yakından takip eden uzmanlara göre Charles, 3 günlüğüne hastanedeyken dahi her gün onu ziyaret eden Kraliçe Camilla, teşhisten sonra kendisini tamamen "kaybolmuş" ve "çaresiz" hissediyor. 

Tüm bu süreçte görevleri üstlenen en kıdemli kraliyet mensubu olan Kraliçe Camilla hakkında yeni bir gelişme yaşandı. The Sunday Times’ın haberine göre; 11 Mart'a kadar herhangi bir görevde yer almayacak olan Camilla, bir süreliğine işlerine ara verecek.

KRAL ÖLÜRSE CAMİLLA'YA NE OLACAK?

Camilla'nın üzüntülü ruh halinin yanı sıra halkın en merak ettiği soru ise "Charles kendisinden önce hayata veda ederse Kraliçe Camilla'nın durumu ne olacak ve Charles'a hastalığı süresince kim vekalet edecek?" oldu. 

Kraliyet kurallarına göre; tahtın bir numaralı varisi ve Kral III. Charles'ın oğlu Prens William'ın en çok sorumluluk üstlenecek kişi olması bekleniyor. Ayrıca ailede önceden belirlenen kurallara göre Kral'a vekalet edecek başka üyeler de var. Ancak Kraliçe Camilla, bu sıralamada geri planda yer alıyor.

Öte yandan Kral III. Charles, şimdi değil yıllar önce vefat etmesi durumunda eşine ne olacağını planladı. İngiliz kraliyet ailesi içinde de uzun süredir tartışma konusu haline gelen Kraliçe Camilla'nın kocası Charles'ın kendisinden önce ölmesi durumunda Kral'ın dul eşi olarak "Kraliçe Dowager" unvanı taşıması kararlaştırıldı. Sözlük anlamı olarak "Dowager" zengin dul kadın anlamına geliyor ve bu unvanı taşıyan ilk kişi Kraliçe Adelaide idi. 

PRENS WİLLİAM'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Tahtın bir numaralı varisi olan 41 yaşındaki Prens William ise babasının sağlık durumu hakkında ilk kez sessizliğini bozdu. Londra'nın Hava Ambulans'ı (London’s Air Ambulance) için düzenlenen bağış gecesine katılan Galler Prensi, "Catherine ve babam için son günlerde gelen nazik destek mesajları için teşekkür etmek istiyorum" diyerek hem eşi hem de babasını düşünenlere nazik bir teşekkürde bulundu. Babasının hastalığı yüzünden büyük bir üzüntü yaşayan Prens William, "Son haftalarda 'tıbbi' konular gündemdeydi. Ben de bu etkinliğe biraz bu konulardan uzaklaşmak için geldim" şeklinde konuştu.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 23

Krallık yahudidir 5 gün önce

kral geberince ingiltere sermayenin eline geçecek. Müslüman kanı ellerinde gidecek. abd ile ingiltere lojistik destek sağlayıp Müslümanları, Filistinli bebekleri öldürtüyorlar, kiralık katillerine

canacan 5 gün önce

biri kralice biri kral sözde yaşlılıktan, iyiyce yaşayan ölüye dönmüşler...

Hakkı 1 ay önce

Milyonlarca müslüman kanı olan bu adamın hemen canını alma yarabbi! Öyle bir inlesin ki senin dinine saldıran eski israil başbakanı gibi inim inim inlesin ve ölümü arzu etsin ama ulaşamasın

Toplam 9 beğeni

konyalı 1 ay önce

bende teselli ediyorum yerin cehennem olsun. acı çekerek geber

Toplam 6 beğeni

Kral 1 ay önce

Neyin kralı patates

Toplam 4 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun