İngiliz moda tasarımcısı Katharine Hamnett Gazze adına İngiliz hükümetini protesto etti!

Dünyaca ünlü İngiliz moda tasarımcısı Katharine Hamnett, İngiltere'nin Gazze soykırımında oynadığı rolü protesto etmek için kendisine takdim edilen Britanya İmparatorluk Nişanı'nı çöpe attı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Özellikle tasarladığı politik temalı tişörtlerle tanınan dünyaca ünlü moda tasarımcısı Katharine Hamnett, evinin önünde çektiği bir video ile İngiltere'nin Gazze politikasını protesto etti. Şubat 2024'te Birleşik Krallık hükümetinin İsrail'in Gazze'deki savaşına verdiği desteği protesto etmek için Britanya İmparatorluğu Düzeni Komutanı (CBE) unvanından açıkça feragat eden Hamnett, üzerinde "İngiliz olmaktan iğreniyorum" yazan tişörtüyle İngiliz hükümetinin Gazze soykırımında oynadığı rolü kınadı.

KATHARINE HAMNETT GAZZE POLİTİKASI SEBEBİYLE İNGİLİZ HÜKÜMETİNİ PROTESTO ETTİ

Evinin önünde üzerinde "İngiliz olmaktan iğreniyorum" yazan tişörtüyle video yayınlayan Katharine Hamnett, Kraliçe Elizabeth'in 2011'de kendisine verdiği Britanya İmparatorluk Nişanı'nı çöpe attı. Hamnett, "Gazze'deki soykırımda oynadığımız rol nedeniyle İngiliz olmaktan iğreniyorum. Milletvekilinizi bulun ve Gazze'de kalıcı bir ateşkesi desteklemedikleri sürece onlara bir daha asla oy vermeyeceğinizi söyleyin." dedi.

Katharine Hamnett

Katharine Hamnett

Ünlü modacının protesto videosu sosyal medyada gündem oldu.

14 bin dolarlık değeri 14 milyon dolar oldu! O tablonun sırrı yıllar sonra ortaya çıktı

İLİŞKİLİ HABER

14 bin dolarlık değeri 14 milyon dolar oldu! O tablonun sırrı yıllar sonra ortaya çıktı
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0