Ünlü oyuncu Tolga Savacı toprağa verildi! Eşi Nermin Bezmen onun son sözlerini anlattı

Ünlü oyuncu Tolga Savacı, 26 Şubat günü ABD'deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ünlü oyuncu 2 Mart Cumartesi günü ABD'de son yolculuğuna uğurlandı. Eşi Nermin Bezmen, ünlü oyuncunun ölmeden önceki son sözlerini anlattı.

Yeşilçam'ın usta isimlerinden Tolga Savacı 60 yaşında, Amerika'daki evinde kalp krizi geçirerek 26 Şubat 2024 Pazartesi günü hayata veda etti. Ünlü oyuncunun cenazesi 2 Mart Cumartesi günü  vasiyeti üzerine ABD'nin New Jersey eyaletinde defnedildi. Ailesi ve sevenlerinde ünlü isme duygu dolu vedalar yapılırken eşi Nermin Bezmen onun son sözlerini anlattı.

TOLGA SAVACI HAYATINI KAYBETTİ

Ünlü oyuncunun eşi Nermin Bezmen acı haberi şöyle duyurmuştu: "Yüreğim kanıyor. Kaybettim dev yürekli sevdiceğimi. Ansızın çıktı sonsuz yolculuğuna. Ben yerle gök, yangınlarla buzlar arasında kayıplarda... Canım Sibel, Zeynep Savacı, canım evlatlarım Pamira, Cazım, Ariella, Shawn, canım torunlarım Pia, Shaya, Luna derin acımızı yaşıyoruz..."

Tolga Savacı hayatını kaybetti

Tolga Savacı hayatını kaybetti

Ünlü oyuncunun ablası manken Sibel Savacı, "Güzel ruhlum, koca yüreklim, savaşçı canım kardeşim, dostum, arkadaşım... Tolga Savacı maalesef ansızın aramızdan ayrıldı. Huzur içinde uyu bir tanem, değerli, bir tanecik kardeşimiz.... Tarifsiz üzgünüz... Değerlerinle, gönlünle tüm varlığınla bu yaşamı bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz. Bir tanemiz evladı Atilla'ya, sevgili eşi Nerminciğime, tüm sevenlerine de sabır dilerim... Huzur içinde uyu, yolun ışık olsun...Tolgam." sözleriyle acısını paylaştı.

Tolga Savacı hayatını kaybetti

Tolga Savacı hayatını kaybetti

VASİYETİ ÜZERE ABD'YE DEFNEDİLDİ

Nermin Bezmen, eşinin kaybıyla yaşadığı acıyı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "Canım sevdiceğim, hani bir şey anlatmıştın bana; gençliğinde Fenerbahçe burnunda yaşlı bir çift görmüştün el ele ve imrenmiştin. 'O günden beri böyle el ele yaşlanacağım bir kadın aradım, ta ki seni tanıyana kadar' demiştin bana. Hani onlar gibi yaşlanacaktık, el ele... Hani kıyılarda dolaşacaktık yürek yüreğe... Denizlere açılacaktık yelkenlilerle... Şimdi ben yalnız kaldım. Sıcaklığın hala tenimde. Gözlerinin yeşili benim mavilerimde. Kıyılar yalnız, sen limandan ayrılan sessiz gemide... Güle güle dev yürekli sevgilim... Yolculuğun biliyorum cennete... Bu dünyada ruh eşini bulabilenlerin sayısı sanırım çok az. Bulanların hikayelerinde de hep bir erken ölüm onları ayırıyor. Hayat böyle. Hiçbir büyük mutluluğu tam vermiyor. Sabırlar diliyorum. Başınız sağ olsun. Çok büyük acı. Diğer yandan da ne mutlu size ki böyle sevmiş ve sevilmişsiniz." sözleriyle ifade etti.

Tolga Savacı ve Nermin Bezmen

Tolga Savacı ve Nermin Bezmen

Bezmen, eşinin vasiyeti üzerine cenazesinin ABD'de defnedileceğini açıkladı. Savacı, 2 Mart Cumartesi günü New Jersey eyaletinde son yolculuğuna uğurlandı.

TOLGA SAVACI'NIN SON SÖZLERİ DUYGULANDIRDI

Tolga Savacı'nın sson sözlerini eşi Nermin Bezmen Günaydın'a anlattı. Bezmen, "Ölmeden önce sabaha kadar sohbet ettik. Sanki gideceğini biliyormuş gibi bana 'Seni hayatımda hiç kimseyi sevmediğim kadar çok sevdim, seviyorum ve hep seveceğim. Senin kadar beni mutlu eden kimse olmadı. Sana ilk günden beri aşığım ve hep aşık kalacağım' dedi" şeklinde konuştu.

"ÇOK İYİ BİR KARAKTER OYUNCUSU OLABİLİRDİ"

Bezmen, Savacı'nın mesleki kariyeri hakkında da konuşarak "Tolga'nın bir sanatçı olarak kıymetinin bilinmediğini düşünüyorum... Ekranlar efendi, yetenekli, entelektüel bir sanatçısını kaybetti. Bu yaşında, bu tecrübesi, mesleki ve fiziki özellikleriyle çok iyi bir karakter oyuncusu olabilirdi. Bu fırsatı vermediler ona. Ama benim için hasletleri bu kadar da değildi Tolga'cığımın. Bana aşık, sadık, sevgi dolu, verici, düşünceli, şefkatli ve bunca çürümenin dünyasında sapasağlam omurgalı duruşuyla benim için çok özeldi. Onu hayatının tüm acı, hüzün ve kırgınlıklarını unutturmak üzere sevdim. İnce düşünceli, hassas, kırılgan tabiatı bu devirde onun için çok yorucuydu." dedi.

ESKİ EŞİNDEN DUYGUSAL PAYLAŞIM!

Ünlü oyuncunun vefatı sevenlerini yasa boğdu. Tolga Savacı'nın 1993-1995 yılları arasında evlilik yaşadığı Aylin Livaneli, sosyal medya hesabından "Ben ve ailem dün aldığımız acı haberle çok sarsıldık. Evliliğimizi yürütememiş olmamıza rağmen Tolga ile birbirimize olan sevgimiz ve saygımız hiç bitmedi. Hep arkadaş kaldık. Çok özel, dürüst, zarif, mert ve Sibel’in dediği gibi savaşçıydı. Kendisi gitti, geriye acı - tatlı anılar, pişmanlıklar ve söylenmemiş sözler kaldı. Tolga’nın güzel oğlu Atilla Toğan’ın, sevgili ablaları Zeynep Savacı ve Sibel Savacı'nın ve eşi Nermin Bezmen'in ve biricik oğlunun annesi Özlem İbrahimoğlu'nun başı sağ olsun. Mekânın cennet, biliyorum. Ben sana hakkımı helal ettim, sen de et lütfen. Yattığın yer incitmesin. Elveda…" notunu paylaştı.

Tolga Savacı ve Aylin Livaneli

Tolga Savacı ve Aylin Livaneli

TOLGA SAVACI HAKKINDA

6 Mayıs 1963 tarihinde İstanbul’da doğan Tolga Savacı, mankenlik kariyerinden sonra 1985'te Banu Alkan ile başrollerini paylaştığı Arzu filmiyle oyunculuğa adım atmış ve sayısız yapımda rol almıştı. Ayrıca ilk eşi Aylin Livaneli ile birlikte Show TV'de "Coke N Roll" adında bir müzik programı sunmuştu. Sonrasında bir dönem butik otel işleten Savacı, eşi Nermin Bezmen ile beraber Amerika'nın New Jersey eyaletine taşınmış ve burada klasik otomobillerin bakımı üzerine çalışıyordu.

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Fnd 2 ay önce

Ne kadar çok yabancı isimde çocuğu akrabası varmış.

Toplam 1 beğeni