Hollywood yıldızı Ramy Youssef Oscar'da Gazze için sesini yükseltti!

Daha önce sık sık Gazze'ye olan desteğini çeşitli platformlarda dile getiren Mısır asıllı ABD'li komedyen ve oyuncu Ramy Youssef, 96. Oscar ödül töreni öncesinde Gazze için ateşkes çağrısında bulundu. "Çocukları öldürmeyi bırakın" diyerek sesini duyurmaya çalışan Youssef'in yakasındaki kırmızı broşun anlamı ise şaşırttı.

Dünya sinemasının en presjtijli ödül töreni Oscar Ödülleri, bu yıl 96'ncı kez düzenlenen törenle gündeme geldi. Hollywood'un önde gelen isimlerinin ödül aldığı gecede ünlü aktör Ramy Youssef'in konuşması dikkat çekti.

"Poor Thing" filmindeki performansıyla büyük beğeni toplayan Youssef, ödül töreni öncesinde kırmızı halıda Variety dergisine çok özel açıklamalarda bulundu. Tümn dünyanın kanayan yarası Gazze'yi unutmayan ve unutanlara hatırlatan ünlü aktör "Gazze'de acil ve kalıcı ateşkes çağrısında bulunuyoruz." diyerek sözlerine başladı.

Aralarında birçok ünlü Hollywood oyuncusunun da olduğu bir platformla Gazze'de ateşkes için çağrı yaptıklarını dile getiren ünlü oyuncu, "Filistin halkı için barış ve kalıcı adalet için çağrıda bulunuyoruz. Bu aslında evrensel bir mesaj: Çocukları öldürmeyi bırakın. Bu savaşın bir parçası olmayalım" ifadelerini kullandı.

ABD yönetiminin de ateşkese daha sıcak baktığını dile getiren oyuncu, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in ateşkes çağrısına atıf yaparak "Bunun zamanı neden şimdi olmasın?" sözleriyle seslendi.

Youssef birçok yıldızın bu gece yakalarında kırmızı bir broş ile Gazze'de ateşkes için sembolik bir çağrı yaptığının da altını çizdi.

Billie Eilish

Billie Eilish

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

MS Hastalığıyla mücadele eden Serdar Ortaç'ın son hali korkuttu! 

Kim Milyoner Olmak İster’de yarışmacıya ter döktüren ‘Ayet’ sorusu! Cevabı biliyordu ama...

İLİŞKİLİ HABER

Kim Milyoner Olmak İster’de yarışmacıya ter döktüren ‘Ayet’ sorusu! Cevabı biliyordu ama...
Jonathan Glazer, Oscar ödülleri töreninde İsrail tepkisiyle damga vurdu! Konuşması gündem oldu

İLİŞKİLİ HABER

Jonathan Glazer, Oscar ödülleri töreninde İsrail tepkisiyle damga vurdu! Konuşması gündem oldu

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0