Kemal Sunal'ın ailesi Hülya Koçyiğit ve Selim Soydan'ın şirketi olan Gülşah Film'e dava açtı

Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, oğlu Ali Sunal ve kızı Ezo Sunal, daha önce de davalık olduğu Hülya Koçyiğit ve Selim Soydan'a ait Gülşah Film'e tekrar dava açtı.

Kemal Sunal'ın ailesi, Kemal Sunal'a ait filmleri yıllarca televizyon kanallarına sattığı ve sayısız kez yayınladığı iddiasıyla Hülya Koçyiğit ve Selim Soydan’a ait Gülşah Film'e daha önce dava açmıştı. Görülen mahkeme sonrası Gülşah film haklı bulunarak davanın reddine karar verilmişti. Aile, TV kanallarında ve dijital platformlarda izinsiz yayınladığı iddiasıyla Gülşah Film'e tekrar dava açtı ve 150 bin lira tazminat istedi.

Hülya Koçyiğit ve Selim Soydan

Hülya Koçyiğit ve Selim Soydan

KEMAL SUNAL'IN AİLESİ GÜLŞAH FİLM'E TEKRAR DAVA AÇTI!

Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, oğlu Ali Sunal ve kızı Ezo Sunal, daha önce de davalık olduğu Hülya Koçyiğit ve Selim Soydan'a ait Gülşah Film'e TV kanallarında ve dijital platformlarda izinsiz yayınladığı iddiasıyla Gülşah Film'e tekrar dava açtı ve 150 bin lira tazminat istedi. Gülşah Film'in yazılı hak devri olmamasına karşın filmlerden yüksek kazanç elde ettiği iddia edildi.

Kemal Sunal ailesi

Kemal Sunal ailesi

Hürriyet'in haberine göre Kemal Sunal ailesinin avukatı Uğur Güven "Yapımların üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen halen tüm yayın kuşaklarında yayınlanmakta ve izlenmektedir. Gülşah Film tarafından elde edilen büyük gelirlere rağmen, filmlerin yapıldığı dönemde Kemal Sunal sadece oyunculuğu ve o dönemki sinema gösterimi için ücret almıştır. Kemal Sunal’ın icracı sanatçı sıfatıyla sahip olduğu hakların Gülşah Film tarafından ancak yazılı bir devir karşılığı kullanabileceği de kanunun açık düzenlemesinin sonucudur. Bu filmler en pahalı yayın kuşaklarında sayısız kez yayınlanmaktadır. Gülşah Film bu sayede ciddi bir maddi gelir elde etmektedir. Buna rağmen Kemal Sunal’ın tek mirasçısı olan müvekkillerin ilgili filmlerden doğan haklarının karşılığı ise bugüne kadar ödenmemektedir. Gülşah Film tarafından dava konusu filmlerin sinema gösterimi dışında satışının yapılması ve ticari amaçla kullanılması hukuka aykırıdır. Kemal Sunal’ın sahip olduğu haklar ihlal edilmiştir. Müvekkiller, gelirden mahrum kalmaktadır. Bu nedenle şimdilik 150 bin lira maddi tazminatın Gülşah Film’den tahsilini istiyoruz. Mahkemece üç katı üzerinden tazminat hesabı yapılmasını talep ediyoruz. Ayrıca RTÜK ve televizyon kanallarına, internet paylaşımlarının durdurulmasına yönelik mahkemece tedbir verilmesini istiyoruz." dedi.

Bir zamanların en popüler oyuncusu Kaan Girgin'in değişimine inanamayacaksınız!

İLİŞKİLİ HABER

Bir zamanların en popüler oyuncusu Kaan Girgin'in değişimine inanamayacaksınız!
Eski Milli Futbolcu Servet Çetin'in Hz. Ebubekir çıkışı gönülleri fethetti!

İLİŞKİLİ HABER

Eski Milli Futbolcu Servet Çetin'in Hz. Ebubekir çıkışı gönülleri fethetti!

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0