Kuru otlar üzerine filminde telif krizi tatlıya bağlandı! Ferhat Göçer'den özür diledi

Ünlü şarkıcı Ferhat Göçer'in Son Aşkım adlı şarkısının, Nuri Bilge Ceylan'ın Kuru Otlar Üstüne filminde izinsiz kullandığı ortaya çıktı. Ferhat Göçer ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'a sitem ederek bir açıklamada bulunmuştu. Beklenen özür sonunda geldi.

Geçtiğimiz yıl 76. Cannes Film Festivali’nde Merve Dizdar’a En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandıran film Kuru Otlar Üstüne'de Ferhat Göçer'e ait "Son Aşkım" adlı şarkısını izin almadan kullanıldığının ortaya çıkmasının ardından Nuri Bilge Ceylan ve şirketi ünlü şarkıcıdan özür diledi.

BEKLENEN ÖZÜR SONUNDA GELDİ

Nuri Bilge Ceylan'ın şirketinin müdürü, Ferhat Göçer'i aradı. Ünlü şarkıcı klip çekimi için yurt dışında olduğu için Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) Genel Sekreteri Av. Dr. Barış Şensoy'a ulaşıldı.

"HOCA ÜZÜNTÜ VE ÖZRÜNÜ İLETMEMİ İSTEDİ"

Şirket genel müdürü Barış Yıldırım, "Sevilen bir parçanız kullanıldı, izin konusu gözden kaçmış. Olmaması gereken bir şey. Aslında telife şahsi olarak da yaptığımız filmlerde önem veriyoruz, önlemimizi alıyoruz. Burada hepimizin gözünden kaçan bir hata oldu. Hoca üzüntü ve özürlerini iletmemi istedi. Özür diliyor ve size de bu hassasiyeti gösterdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyoruz. Bizlerde bu hassasiyete karşılık veremediğimiz için ayrıca kusura bakmayın. Siz bunu deklare etmeden bizim size ulaşmamız gerekiyordu. Çok teşekkür ederiz ilgilinize ve hoşgörünüze" dedi.

Öte yandan Ferhat Göçer'e Cannes Film Festivali davetinde bulunan Yıldırım, "Önümüzdeki ilk film galasında Cannes’da sizi ağırlayarak beraber izlemek isteriz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Habertürk'te yer alan habere göre; Nuri Bilge Ceylan'ın kariyerinin en çok izlenen filmi 'Kuru Otlar Üstüne'de filminde, Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) Başkanı olan Ferhat Göçer'in "Son Aşkım" şarkısının izinsiz kullanılmasıyla telif ihlali yaşandı.

FERHAT GÖÇER'DEN NURİ BİLGE CEYLAN'A SİTEM DOLU SÖZLER 

Ferhat Göçer, bu konuda yaptığı açıklamada; "Nuri Bilge Ceylan, çok değerli bir yönetmen, onun filminde benim şarkımın kullanması beni çok mutlu eder, gururlandırır. Filmi izleyen arkadaşlarım bana söyledi… Onun üzerine izledim ve gördüm… Bu arada filmi de çok beğendim… Bana da sürpriz oldu. Bana bildirse de telif istemezdim zaten" dedi.

Göçer'in açıklaması sonrasında gözler Ceylan'a çevrildi. Ceylan'ın Göçer'in açıklamalarına nasıl bir yanıt vereceği şimdiden merak konusu oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Eşi sosyal medyadan hamile olduğunu duyurdu! Yunus Emre Survivor'da sevinçten havalara uçtu

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

ercan 1 ay önce

Ferhat bey dikkat et Nuri beyin söyledigi söz kafamda aldıgı plaketi garip kimsesiz ülkeme vatınma hediye ediyorum dedi ve bitti sizler yardımcı olmasanız kim yardımcı olacak böyle bi basarın varmı yok kazandın ye iç yat boş adamsın boşş

Efe 1 ay önce

Abi lütfen bana 50000 bin elmas verirmisiniz