Türk fotoğrafçının paylaşımı İngiltere'yi karıştırdı: Prenses Diana yaşıyor mu?

Türk fotoğrafçı Alper Yeşiltaş'ın, 1997 yılında hayatını kaybeden Prenses Diana'nın yapay zekayla hazırladığı yaşlılık fotoğrafı İngiltere'de tartışmalara neden oldu. "Diana yaşıyor. Bu fotoğraf bugün çekildi" başlığıyla yayımlanan karenin peşine düşen Reuters, gerçeği gözler önüne serdi.

İhanetlerle dolu mutsuz evliliği, masumiyeti, sevgi dolu kalbi ve hüzünlü bakışlarıyla hafızalarda yer edinen Prenses Diana, 31 Ağustos 1997'de geçirdiği kaza nedeniyle hayatını kaybetti. Henüz 36 yaşındayken yaşama gözlerini yuman Diana'nın ölümünün üzerinden yıllar geçse de unutulmadı.

Prenses Diana

Prenses Diana

Her anı yoğun ilgi gören Galler Prensesi'nin yapay zekayla oluşturulan bir karesi ise sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Fotoğrafçı Alper Yeşiltaş, Prenses Diana'nın, İngiliz Kraliyet ailesinin fotoğrafçısı Tim Rooke tarafından, Bosna-Hersek ziyaretinde bir voleybol maçını izlerken çektiği fotoğrafını yapay zeka kullanarak yaşlandırdı. Ardından bu kareyi sosyal medya hesabından paylaşan Yeşiltaş, "Lady Diana yaşıyor bu fotoğtaf bugün 20 Mart 2024 Çarşamba günü çekildi" notunu düştü.

Prenses Diana

Prenses Diana

Bir anda İngiltere'de gündeme oturan fotoğraf karesini gerçek sanan sosyal medya kullanıcıları, "Sonunda Diana'yı görmek çok güzel!", "Evet o hala yaşıyor inanıyorum" şeklinde yorumlarda bulundu.

Prenses Diana gençlik hali

Prenses Diana gençlik hali

Konuyu ele alan Reuters derin bir araştırmaya girdi. Söz konusu fotoğrafının orjinalinin halen kendi arşivlerinde bulunduğunu tespit eden Reuters, Yeşiltaş'a ulaştı. Fotoğrafı 2 yıl önce yapay zeka sayesinde hazırladığını ve 17 Eylül 2022'de sosyal medya hesabına yüklediğini aktaran Yeşiltaş ise "Bu eseri yaratmaktaki amacım, tüm çalışmalarımda olduğu gibi, sanat ve teknolojinin sınırlarını keşfetmek, geçmiş, bugün ve gelecek üzerine düşünmeye çağrıştırmaktı" sözlerinin yer aldığı bir maili Reuters'a gönderdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

TRT'nin yeni dizisi "Mehmed: Fetihler Sultanı"ndan altıncı bölüm fragmanı geldi!

Will Smith tokadın cezasını çekmeye devam ediyor! Eşiyle kurduğu vakıf kapanıyor

İLİŞKİLİ HABER

Will Smith tokadın cezasını çekmeye devam ediyor! Eşiyle kurduğu vakıf kapanıyor
 Marilyn Monroe'nun komşu mezar için açık artırma!

İLİŞKİLİ HABER

Marilyn Monroe'nun komşu mezar için açık artırma!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0