Muhittin Böcek'in Bakanlık'a ait dediği binaya Tamer Karadağlı'dan belgeli yanıt!

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı Antalya'da Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu’nun ortaklaşa kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyareti sırasında Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin bakımsız ve döküntü halini görünce isyan etti. Karadağlı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in itirazına belgeli yanıt verdi. İşte ayrıntılar...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Çocuklar Duymasın adlı televizyon dizisinde oynadığı Haluk karakteriyle hafızalara kazınan Tamer Karadağlı, 2023'ten bu yana Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevini sürdürüyor. Geçtiğimiz gün Antalya'da bulunan Karadağlı Antalya'da Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu’nun ortaklaşa kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezi’ni ziyaret etti ve gördükleri karşısında şaşkına döndü. Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin döküntü haline isyan eden Karadağlı, durumu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bildirdi.

MUHİTTİN BÖCEK İTİRAZ ETTİ AMA GERÇEĞİN ORTAYA ÇIKMASINA ENGEL OLAMADI

Yayınladığı videoda Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni eleştiren Tamer Karadağlı, "Hiçbir şey yapılmamış. Gerçekten utanç kaynağı, inanamıyorum. Bina savaştan çıkmış gibi korkunç durumda. Belediye bunları görmüyor mu?" dedi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'ten yanıt gecikmedi. Böcek, binanın Bakanlık'a ait olduğunu iddia etti ve "Kültür ve Turizm Bakanı ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürü'ne açık çağrımdır. Belediyenin 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis ettiği Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde onarım, bakım ve tamirat işleri, Bakanlığın görevidir. Halkı yanıltıcı siyasi propaganda yapmak yerine görevinizi yapıyor olsaydınız bunu bilirdiniz. Eğer ki çok gezmek istiyorsanız Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın salonlarını, tesislerini gezerek sanata verdiğimiz değeri görebilirsiniz." denildi. Ancak çok geçmeden gerçek ortaya çıktı.

TAMER KARADAĞLI'DAN BELGELİ YANIT

Böcek'in yanıtı üzerine Karadağlı, ikinci bir video yayınlayarak "Sayın Başkan lütfen protokolü dikkatli okuyun" dedi ve Bakanlık'ın binada kiracı olduğunu, dış bakım ve onarım işlerinin mal sahibine (Belediye'ye) ait olduğunu kanıtladı. Protokol maddesini birebir okuyan Karadağlı, "Dün yaptığım paylaşımla ilgili birçok yorum geldi. Haşim İşcan Kültür Merkezi belediyeye ait. Biz orada sadece kiracıyız. Ve protokolümüzdeki maddeyi okuyorum; 'Taşınmazda iş bu protokol süresince meydana gelmesi muhtemel esaslı bakım, onarım ve tamir masrafları taşınmaz maliki tarafından, basit ve kullanıcıların isteğine bağlı bakım, onarım, tadil ve tamirat masraflar ise DÖSİMM tarafından karşılanacaktır. Yani musluk bozuldu içeride küçük tadilatlar onlar bize ait. Tekrar ediyorum biz bakanlık, devlet tiyatroları, opera ve bale, kültür merkezinde sadece kiracıyız. Binanın dış bakımı onarımı sadece belediyeye ait. Sayın başkan lütfen protokolü dikkatli okuyun" şeklinde konuştu.

DEVLET TİYATROLARI'NDAN DA RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Dahası, iki yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın binanın bakım ve onarımı için belediyeye yazı gönderdiği ancak Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yazıyı dikkate almadığı tescillendi. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü konuya ilişkin resmi hesabından açıklama yaparak "Binanın esaslı bakım, tadilat ve onarım masrafları bina sahibi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanındadır. Antalya şehrimizin gerek turistik gerek tarihi ve kültürel değeri yüksek ve görünür olması bakımından Devlet Tiyatrosunun ve Devlet Opera ve Balesinin ortak kullandıkları ve yıllardır gerçekleştirmekte olduğu uluslararası festivallere ev sahipliği yapmakta olan binanın, bakım ve onarımı konusunda her iki kurum tarafından da 29 Eylül 2011, 18 Ocak 2023 ve 20 Temmuz 2023 tarihlerinde belediyeye yapılmış olan bakım, onarım ve tadilat istemleri gerekli karşılığı maalesef bulamamıştır. Yaklaşmakta olan 14. Devlet Tiyatroları Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali sebebiyle Antalya Devlet Tiyatrosu'na resmi ziyarette bulunan Genel Müdürümüz Tamer Karadağlı'nın, binanın durumu ile ilgili haklı tespitlerinin politik bir mecraya çekilerek bağlamından uzaklaştırılması, protokolün içeriği bilinmeden basında yapılan yanlış ve saygısız yorum ve ithamlar, duruma ne kadar taraflı bakıldığının açık göstergesidir." ifadelerine yer verdi.

Wilma Elles Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dört çocuk tavsiyesine destek verdi!

İLİŞKİLİ HABER

Wilma Elles Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dört çocuk tavsiyesine destek verdi!
Yaprak Dökümü'nün Hayriye'si Güven Hokna'dan şaşırtan dizi itirafı! "Yok artık" dedirtti

İLİŞKİLİ HABER

Yaprak Dökümü'nün Hayriye'si Güven Hokna'dan şaşırtan dizi itirafı! "Yok artık" dedirtti
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0