Amerikalı şarkıcı Billie Eilish Taylor Swift hayranlarını kızdırdı!

Dünyaca ünlü Amerikalı şarkıcı Billie Eilish'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama Taylor Swift'e yönelik olarak yorumlanınca Swift hayranları ayağa kalktı. Eilish, büyük sanatçıları albümlerinde müsrif ambalajlar kullanmakla eleştirdi.

Söz yazarı ve şarkıcı Billie Eilish, instagram hesabında 110 milyon takipçisiyle Amerika'da ve dünyada dikkat çeken isimlerden. Ünlü şarkıcı geçtiğimiz günlerde Billboard'a verdiği röportajda büyük şarkıcılara ilişkin müsrif ambalajlar kullandıkları ve satış rakamları uğruna doğaya zarar vermekten çekinmedikleri bağlamında eleştirel cümleler kurdu. Eilish'in sözleri Taylor Swift'i hedef aldığı şeklinde yorumlanınca Swift hayranlarının tepkisini çekti. Eilish, yeni bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Billie Eilish Taylor Swift hayranlarını kızdırdı

Billie Eilish Taylor Swift hayranlarını kızdırdı

BILLY EILISH TAYLOR SWIFT HAYRANLARINI KIZDIRDI

"Tüm favori sanatçıların daha fazla satın almaya devam etmeyi sağlamak için 40 farklı sentetik paket hazırladığını" söyleyen Billie Eilish, "Hâlâ rakamlarınızı ve para kazanmayı bu kadar önemsediğiniz bir noktadayız. Elinden gelenin en iyisini yapan biri olarak sürdürülebilir olma yolundan çıkanları sinir bozucu buluyorum. Ekibimdeki herkesin sürdürülebilirliğe önem vermesi gerekiyor" şeklinde devam etti.

İklim dostu politik duruşuyla bilinen Eilish, 2021'de Happier Than Ever şarkısının yeni versiyonunu yayınladığında albüm ambalajında geri dönüştürülmüş sentetik ve şeker kamışından yapılmış streç film kullanmıştı.

Billie Eilish

Billie Eilish

TAYLOR SWIFT'İ HEDEF ALDIĞI DÜŞÜNÜLDÜ

Taylor Swift eski albümlerinin yeni versiyonlarını süslü paketlerle satmasıyla biliniyor. Nitekim daha önce Taylor Swift, Ariana Grande ve Olivia Rodrigo gibi albümlerinin birden fazla versiyonunu satmıştı. Bu nedenle Swift'in hayranları, Eilish’in sözlerinin Swift’i hedef aldığını belirterek Eilish'i sosyal medyada eleştirdi. Hatta Eilish, Swift’e saldırmakla suçlandı. Bunun üzerine Billie Eilish yeni bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Taylor Swift

Taylor Swift

"HEPİMİZ SORUNUN BİR PARÇASI OLMALIYIZ"

22 yaşındaki Billie Eilish, "İnsanlar benim ağzımdan konuşmayı bırakıp o Billboard makalesinde söylediklerimi gerçekten okusalar harika olurdu. Bunlar sektör çapında sistemik sorunlardır. Ben de dahil pek çok sanatçı bunları yayınlıyor. Ki bu da yazıda açıkça belirtiliyor. Şu anda iklim krizi var ve hepimizin sorunun bir parçası olmamız ve daha iyisini yapmaya çalışmamız gerekiyor." dedi ve özel olarak bir ismi hedef göstermediğini belirtti.

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Tepki 1 ay önce

Çözümün parçası olmasın o..!?