Shakira'dan 'Barbie' çıkışı! Ünlü şarkıcının kadın-erkek rollerine ilişkin sözleri gündem oldu

Son dönemde yeni albümünün tanıtımı için sık sık kamera karşısına çıkan ve çeşitli açıklamalarıyla gündem olan şarkıcı Shakira, şimdi de toplum içerisinde kadın-erkek rollerine ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

2023 yılında gişe rekorları kıran Barbie filmi, kısa sürede tüm dünyada en çok konuşulan filmlerden biri haline geldi. Filme ilişkin bir dizi eleştiri yazısı yazılırken bir yorum da dünyaca ünlü şarkıcı Shakira'dan geldi. Geçtiğimiz günlerde 12 yıl birlikte olduğu eski sevgilisi ve çocuklarının babası olan ünlü futbolcu Pique ile ilgili "O futbol oynayabilsin diye kariyerimi askıya aldım" sözleriyle gündeme gelen şarkıcı, şimdi de sinemaya yansıtılan kadın-erkek rollerine dair eleştiriler sundu. Ünlü şarkıcı, Barbie filmini izlediğini ve hiç beğenmediğini belirtti, gerekçelerini sıraladı.

Shakira ve oğulları

Shakira ve oğulları

SHAKIRA'DAN GÜNDEM OLAN BARBIE ELEŞTİRİSİ

Allure dergisine röportaj veren Shakira, filmi iki oğluyla birlikte izlediğini ve oğullarının Barbie'yi hiç beğenmediğini söyledi. Çocuklar filmin erkekleri zayıf gösterdiğini söylemiş. Shakira da bu fikrine bir noktada katıldığını ifade etti. Ünlü şarkıcı, "İki erkek çocuk yetiştiriyorum. Onların da kadınlara saygı duyarken kendilerini güçlü hissetmelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

Shakira ve oğulları

Shakira ve oğulları

"TAMAMLAYICILIK KAYBEDİLMEMELİ"

Barbie filminde kadın ve erkeğin ilişki dengesinin bozulduğuna dikkat çeken Shakira, "Popüler kültürün, erkeklerin erkek olma, koruma ve sağlama olanaklarını ellerinden almadan kadınları güçlendirmeye çalışmasını seviyorum. Kadınlara özümüzü kaybetmeden, kadınlığımızı yitirmeden her şeyi yapabileceğimize dair tüm araçları ve güveni vermeye inanıyorum" dedi. Ünlü şarkıcı sözlerine "Bence erkeklerin toplumda bir amacı var ve kadınların da başka bir amacı var. Birbirimizi tamamlıyoruz ve bu tamamlayıcılık kaybedilmemeli" şeklinde devam etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Fahriye Evcen'den sevgi dolu paylaşım! Burak Özçivit'in o hali çok güldürdü

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0